Őszi ültetés fortélyai – olvasói tanácsok

Az őszi ültetés a harmadik évszakunk egyik legfontosabb teendője. Ilyenkor van ideje a tavaszi hagymások, az évelő növények és az örökzöldek ültetésének. Visky Katika, gyakorlott kertészkedő olvasónk hasznos tanácsait neked is segíthetnek ezekben a munkákban.

őszi ültetés

Őszi ültetés fortélyai – olvasói tanácsok

Az őszi kerti teendők nem merülnek ki a gyümölcsök betakarításában és a lehullott lombok összegyűjtésében. Ez az időszak az, amikor a következő évi virágos burjánzást megalapozhatjuk.

Nézzük az olvasói tanácsokat!

“Amióta virágokkal foglalkozom, gyakran előfordult, hogy tapasztalat hiányában hibákat követtem el, és elmaradt a várt eredmény. Összeszedtem néhány tapasztalatot, ami nemcsak kezdő virág tartóknak lehet hasznos.

Tavaszi hagymások

Október a virághagyma ültetések ideje, hogy még a hideg idő beállta előtt tudjanak begyökeresedni.

A nagyobb hagymákat (tulipán, jácint, nárcisz) ültetőkosárba teszem, felszedéskor könnyebb, esetleg távol tartja a rágcsálókat.

A kisebbeket, mint az írisz, hóvirág lehet cserépbe tenni. A lényeg, hogy az alján legyen lyuk.

Betakarom és megjelölöm. Tavasszal ott módjával tevékenykedek, nehogy megsértsem a már bújó virágokat. Az ültető mélység a hagyma méretétől függ 5-10 cm, de picit lehet mélyebbre tenni a föld tömörödése miatt.

Cserepes növények ültetése

Sokan veszünk ilyenkor ősszel cserepes növényeket pl. krizantém, évelő cserje, amit ki akarunk ültetni a kertbe vagy sírra.

Mielőtt kiültetném, a cserepet összenyomkodva kiveszem a növényt és gyökereket kímélve lefejtem az ültetőközeget .

Így sokkal lazább földbe kerül, hamarabb kiheveri az átültetést, hamarabb fog új gyökereket hozni.

Remélem segítettem ezzel az írással a virágszeretőknek.

Sok sikert az őszi ültetésekhet! Kati.”

Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat Visky Katikának, a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoport aktív és lelkes tagjának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − kilenc =