Category: Húsételek

sült kacsa

Egyben sült kacsa omlósan, ropogósan

Közeledik november 11-e, Márton nap, amikor – utalva Szent Márton legendájára a ludakkal -, igen kedveltek a libából készült ételek, mint például a ludaskása vagy a sült libamáj. A kacsa húsa ízre nagyon hasonlít...

magyaróvári szelet

Magyaróvári szelet receptje

A magyaróvári szelet vagy egyszerűen csak óvári szelet bármilyen húsból készülhet. Bárkinek ajánlom, aki a szereti a szaftos, tartalmas ugyanakkor ízletes húsokat. Elkészítése sem kíván különösebb előképzettséget és mivel sütőben készül, elég időkímélő is....

budapest szelet

Budapest szelet – karajszeletek Budapest raguval

Budapest szelet vagy sertésszelet Budapest raguval igazán ízgazdag étel. A sertéskarajt füstölt szalonna, csirkemáj, gomba, zöldborsó és a fűszerek teszik változatosan izgalmassá. Különösen jól illik hozzá a burgonyfánk vagy a burgonya krokett. Budapest szelet...

töltött cukkini lepény

Töltött cukkinis lepény

A töltött cukkinis lepény receptje az egyszerű és nagyszerű cukkini tócsni újragondolásából született. A finom csirkehús és a zöldséges lepény házasítása egy nagyon finom és laktató ételt eredményezett. Mutatom a megvalósításért kiáltó receptet. Töltött...

Ízletes csirketokány

Ízletes csirketokány receptje

Az ízletes csirketokány szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás. Készíthetjük csirkecombból, vagy ugyanezzel a recepttel pulykahúsból vagy sertéshúsból is. Ízletes csirketokány Kedvcsináló, ötletadó 🧐😎 „Mire elkészültem a mai ebéddel… A Bakonyi és a Stroganoff házasságából...

csirkemájas töltelék

Csirkemájas töltelék töltött csirkecombhoz

A csirkemájas töltelék alkalmas arra, hogy megtöltsük vele a csirkecombokat, de akár arra is, hogy külön megsüssük és így tálaljuk a sült húsok mellé. A csirkemáj és a finom fűszerek igazán ízletes tölteléket eredményeznek....

Töltött karalábé

Töltött karalábé Irén módra

A karalábét sokan csak levesekbe használják, pedig ez az értékes zöldségünk sokkal többet érdemel ennél. Bagányné Irén saját maga termeli a karalábét, így sok ötlete van a felhasználására. A karalábés töltikéhez még a zsenge...

pulykamáj lecsósan

Pulykamáj lecsósan

Pulykamáj lecsósan receptjét kaptuk Sinka Erikától. Csak úgy lazán, egy kis plusszal, ahogy már megszoktuk tőle. Máj fogyasztása, tápanyagtartalma A máj az egyik leggyakrabban fogyasztott belsőség. Legyen szó sertés-, csirke- vagy pulykamájról, sokoladalúan elkészíthető....

csirkemellrolád receptje

Ízekben gazdag csirkemellrolád

A csirkemell készítésétől sokan írtóznak, mert túl száraznak tartják. Pedig megfelelően ízesítve és jó technikával elkészítve nagyon finom végeredményt kapunk. Az ízekben gazdag csirkemellrolád még a kétkedőket is meggyőzi. „Ízletes hozzávalókkal töltöttem be a...

rácbab

Rácbab, a tejfölös, húsos főétel

A zöldbab azon zöldségek közé tartozik, amit a világ legnagyobb területén ismernek és szeretnek. Magyarországon leginkább leves vagy főzelék készül belőle. A változatosság kedvéért most itt a rácbab receptje. Miért együnk zöldbabot? A zöldbab...