Töltött tökkarikák kapros mártással

A nyár kedvencei, a zöldségalapú ételek között előkelő helyet foglalnak el a hússal töltött ételek. A töltött tökkarikák kapros mártással receptje talán neked is újdonság lesz és egy finom étellel bővítheted a palettát.

Töltött tökkarikák kapros mártással recept

„Nagyon sok zöldségalapú ételt készítek mostanában, amikhez az alapanyag kikerül a kertünkből. Egyik nagy kenvenc a töltött tökkarikák kapros mártással.” – ajánlotta figyelmünkbe mai recepteünket Klujber Károlyné Bori.

Töltött tökkarikák kapros mártással

Hozzávalók

  • egy nagyobb vagy két kisebb főzőtök,
  • 1/2 kg darált hús,
  • ojaj vagy zsír,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 10 dkg rizs,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 3 dl tejföl,
  • kapor,
  • citromlé.

Elkészítése

  • A tököt hámozom, kb. 4 cm vastag karikákra vágom, a belsejét óvatosan kiszedem. Enyhén ecetes-sós vízben pár percig főzöm a karikákat, majd kiolajozott tepsibe teszem. A tök főzőlevét félre teszem, még szükség lesz rá.
  • 1/2 kg darált húsból pörköltet készítek /olaj,hagyma,fokhagyma, só,bors, pirospaprika/, amit felengedek pár kanál töklével.
  • 10 dkg rizst megfőzök. A hús levét leszűröm, a rizst a húshoz keverem, 5 dkg reszelt sajtot teszek hozzá és jól elvegyítem.
  • A pörkölt szaftjához 3-4 merőkanál töklét öntök, belekeverem az apróra vágott kaprot, felforralom, sóval és citromlével ízesítem. 2 evőkanál liszt és 3 dl tejföl keverékével behabarom.
  • A tökkarikákat megtöltöm a rizses keverékkel, mindegyiknek a tetejére teszek egy jó merőkanálnyit a kapormártásból és sütőben 180-190 fokon 20 percig sütöm.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Klujber Károlyné Borinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük