Töltött tökkarikák kapros mártással

A nyár kedvencei, a zöldségalapú ételek között előkelő helyet foglalnak el a hússal töltött ételek. A töltött tökkarikák kapros mártással receptje talán neked is újdonság lesz és egy finom étellel bővítheted a palettát.

Töltött tökkarikák kapros mártással recept

“Nagyon sok zöldségalapú ételt készítek mostanában, amikhez az alapanyag kikerül a kertünkből. Egyik nagy kenvenc a töltött tökkarikák kapros mártással.” – ajánlotta figyelmünkbe mai recepteünket Klujber Károlyné Bori.

Töltött tökkarikák kapros mártással

Hozzávalók

  • egy nagyobb vagy két kisebb főzőtök,
  • 1/2 kg darált hús,
  • ojaj vagy zsír,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 10 dkg rizs,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 3 dl tejföl,
  • kapor,
  • citromlé.

Elkészítése

  • A tököt hámozom, kb. 4 cm vastag karikákra vágom, a belsejét óvatosan kiszedem. Enyhén ecetes-sós vízben pár percig főzöm a karikákat, majd kiolajozott tepsibe teszem. A tök főzőlevét félre teszem, még szükség lesz rá.
  • 1/2 kg darált húsból pörköltet készítek /olaj,hagyma,fokhagyma, só,bors, pirospaprika/, amit felengedek pár kanál töklével.
  • 10 dkg rizst megfőzök. A hús levét leszűröm, a rizst a húshoz keverem, 5 dkg reszelt sajtot teszek hozzá és jól elvegyítem.
  • A pörkölt szaftjához 3-4 merőkanál töklét öntök, belekeverem az apróra vágott kaprot, felforralom, sóval és citromlével ízesítem. 2 evőkanál liszt és 3 dl tejföl keverékével behabarom.
  • A tökkarikákat megtöltöm a rizses keverékkel, mindegyiknek a tetejére teszek egy jó merőkanálnyit a kapormártásból és sütőben 180-190 fokon 20 percig sütöm.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Klujber Károlyné Borinak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 211
  • 8
  •  
  •  
  • 211
  •  
  • 8
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás