Category: Húsételek

Csirkecomb savanyúkáposzta ágyon

Csirkecomb savanyú káposzta ágyon

A csirkecomb savanyú káposzta ágyon nemcsak a finomsága miatt népszerű. Igen egyszerű az elkészítése, tulajdonképpen csak elő kell készíteni, berakni a sütőbe és az egyre inkább terjengő finom illatot szaglászva várni, hogy a sütő...

finom sült hús

Finom sertéssült – egyben sült sertéscomb

A finom sertéssült az egyik nagy kedvencem. A bepácolt, kérgesre pirított, majd sütőben egészben megsütött sertéscomb nagyon ízletes. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, így előre is elkészíthető, vendégváráshoz vagy hidegtálakhoz is kitűnő. Bármilyen körettel...

egy tányér töltött paprika

Hagyományos töltött paprika receptje

A töltött paprika Magyarországon az egyik legkedveltebb nyári étel. Egyszerűen, gyorsan készül. Nagy előnye, hogy nemcsak frissen ehetjük, felmelegítve is finom. Így akár vendégváráshoz is előre elkészíthetjük.  Töltött paprika Hozzávalók Töltött paprikákhoz 1 kg...

pikk-pakk csirkemell tarhonyával

Pikk-pakk csirkemell tarhonyával

A pikk-pakk csirkemell nem véletlenül kapta a pikk-pakk nevet. Gyors, finom és egyszerű. Amíg elkészült a köretnek szánt tarhonya, addig a finom hús is megfő és az ízek összeérnek. Pikk-pakk és már fogyaszthatjuk is....

Tejszínes, zöldborsós csirketokány

Tejszínes, zöldborsós csirketokány

Szeretnél 30 perc alatt ebédet vagy vacsorát tenni az asztalra? No, akkor jó helyen jársz…tippet, ötletet adok a gyors, ízletes fogáshoz. A siker garantált, senki nem marad éhes. Csirkéből vagy pulykából is gyorsan elkészíthető...

kedvenc tokány

Kedvenc tokány – egyszerű, gyors, laktató

Kevés egyszerűbb, ugyanakkor laktatóbb étel létezik, mint a tokány. Néhány alapanyag kell csak hozzá és kedvünkre variálhatjuk, fűszerezhetjük. A kedvenc tokány onnan kapta a nevét, hogy olvasónknál ezzel a pikáns fűszerezéssel imádja leginkább a...

csülkös babéleves

Csülkös bableves receptje

A csülkös bableves igazi téli magyaros étel. A tartalmas, ízletes leves készítésének több módja ismert. Van aki rántással, míg mások habarással készítik. Csipetkével vagy friss puha kenyérrel is nagyon finom. Csülkös bableves Hozzávalói Leveshez...

ínyenc libacomb

Ínyenc libacomb pirított diós fügeraguval

Nem véletlen, hogy Márton-napkor ettek libát elődeink és nem is feltétlenül Szent Márton legendájához kapcsolódva. Egyszerűen ekkorra nőttek meg a tavasszal kikelt kis libák hatalmasra és ha már úgy is vége volt a munkáknak...

ludaskása

Ludaskása receptje, hogy senki se éhezzen

November 11-én lesz Márton napja, így hát egy jó ludaskása receptet hoztam. Nem venném a lelkemre, hogy bárki is miattam éhezzen egész évben. Már pedig „aki Márton napján nem eszik libát, az egész évben...