Élesztős tápoldat használata – olvasói tapasztalatok

Az élesztős tápoldatozás egyre nagyobb teret hódít a hobbi kertészek mindennapjaiban, egyre többen használják a kerti és balkonnövényeikhez egyaránt. A pozitív tapasztalatok hatására egyre több kérdés is érkezik az élesztős locsolás használatával kapcsolatban. Megkértem az olvasókat, mondják el ők személyesen, mit tapasztaltak az élesztős lötyi használata során. Nézzük, mire jó az élesztős tápoldat használata!

élesztős lötyi használata

Élesztős tápoldat használata – olvasói tapasztalatok

Kiss Évi: „Tavaly leanderre használtam csak azzal nőtte ki a „törpésítőszert”. A törpésítőszer egy hormon, ezzel nyomják őket teli, hogy ne nőjenek nagyra. A kicsi leanderek sok-sok hullámos levele ettől alakul ki. Mire kinövik kell idő. „

Kápolnainé Pásztor Ágnes: „Nemrégen használom, az első 5 litert csináltam meg, rózsákra, muskátlira. Úgy látom, hogy jó, másnak is ajánlottam!”

Borsos Katalin: „1 kocka élesztőt feloldok 1 bögre vízben, és beleöntöm a 10 literes öntözőkannába. Kinti és benti virágokra is használom 2 hetente. Rendesen öntözöm, ahogy szoktam.”

Kissné Farkasfalvi Dominika: „Mindenre használom bugi, muskátli, leander, hortenzia, egynyáriak.”

Menyhártné Joó Ágnes: „Paradicsomra és uborkára használtam az élesztős-cukros vizet és úgy láttam, hogy jót tesz a növényeknek. Egész a fagyokig volt paradicsomom, nem ment tönkre.”

Kapitárné Kardos Gabriella: „Nekem nagyon jó tapasztalatom van az élesztős lötyivel. Nagyon megdobott mindent, a muskátlikon soha nem volt ennyi bimbó, az angyaltrombitán bimbók vannak már. Nekem nagyon sok növényem van, már 3 kannával elhasználtam.”

Nohács Ila: „Pillangó orchideára használom kb 1,5 éve. Nekem bejött. Eddig csak voltak, amíg voltak, aztán kuka. Amióta élesztőzöm, újra virágoznak, új levél, gyökér. Nekem nagyon bejött😊”

Bukor Ferencné: „Mindenre használom, de most annyi eső volt, hogy nem adtam nekik, gondoltam, úgy is ki mossa az eső. Majd ezután újra kapnak.”

Kissné Farkasfalvi Dominika: „Én 2 liter vízben oldok egy élesztőt. Pihentetem egy éjszakát. Utána 5 liter vízhez 2 dl élesztős vizet teszek.”

Albert Klára: „Én is kipróbáltam és gyönyörűek a virágok, muskátlik még nem voltak ilyen szépek!”

Strauss Ágnes: „Én pl.csak simán élesztőt morzsolok az orchideák tálkájába, felöntöm vízzel hetente egyszer, ami feloldódik felszívja, a maradék rászárad a tálkára. Mikor újra felöntöm vízzel újra feloldódik. Nem tudom túladagolni. Kb 1,5 havonta morzsolgatok újabb adag élesztőt. Csodásan megindultak az addig is csodásan virágzó növénykéim.”

Banánhéj használata

Masa Vig: „Én banánhéjat használok, szárítom, leforrázom, hígítom kicsit. Virágzó növényt locsolok vele, pl. fokföldi ibolya, hibiszkusz. Összevágom szeletekre a banán héját, szárítom. Vigyázz, könnyen penészedik, de a forró víz elpusztítja a penészt. Felöntöm a vízzel és másnap én üvegekbe töltöm és lehet hígítani is (kb. 2 dl banánlé, 1,3 l esővíz = 1 műanyag flakon keverék). Havonta meg lehet csinálni, de akár két hetente is, ha van elég banánod. Én úgy tapasztaltam a virágzó növények szeretik ezt a levet. Van aki élesztőre esküszik, még nem próbáltam, pedig van régebbi élesztőm. Lehet hogy ki fogom próbálni.”

Nagyon köszönöm az olvasóknak az értékes tapasztalatokat!

Még több olvasnivaló az élesztős tápról

Élesztős lötyi: élesztős locsolás csodát tesz a növényeiddel

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Szatmári Sándorné szerint:

    Szeretném a recepteket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük