Szivecskés sütemények és receptek

Szivecskés sütemények bármilyen alkalomra és bármilyen ízben készülhetnek. Névnapra, születésnapra, Valentin-napra, Anyák napjára is ideális, de akár egy szürke hétköznapot is feldobhatunk vele. Hoztam pár egyszerű ötletet és receptet szívalakú sütemények készítéséhez.

Szivecskés sütemények

Szívalakzat és jelentése

Mint tudjuk, a szív alaknak semmi köze nincs az emberi szív alakjához. Sokan az egyiptomiaktól eredeztetik használatát, és valójában a krokodil szív ábrázolásának lenyomata.

A szívalak és a szív mint a szeretet, szerelem szimbóluma a középkorban, a 15. században alakult ki, és a 16-ik században terjedt el széles körben.

A 15. század előtt is ismert volt az alakzat, azonban ekkor még bokrok, fák ábrázolására használták, valószínűleg a fügefa alakjából kiindulva. Egyesek szerint az örökélet szimbólumának, a borostyánnak, míg másik szerint a tavirózsának a leveleit jelentette.

A recepteket, a sütemények nevére kattintva találod.

Szivecskés sütemények

Igazán könnyű dolgunk van, ha szívalakú süteményt készítenénk. Kapható szívalakú tortaforma, kuglóf sütő, kiszúró és keksznyomó is. Ugyanakkor többféle apró kiegészítő, díszítőelem is megvásárolható. Csupán egy jó recept kell és máris elkészülhet a remekmű.

A szívalak megalkotása bármilyen tortára vagy süteményre is egyszerű. Akár krémből, akár gyümölcsökből kialakítható a szívforma. Igazán csak a kreativitásunkon múlik, hogy mit alkotunk.

Bármilyen muffin receptet választhatunk. Az alap lehet egy epres muffin, egy boci muffin vagy akár gluténmentes változat.

A nutellás szivecskéket akár a saját készítésű mindenre jó levestésztából is készíthetjük.

Hagyományos piskótából vagy vizes piskótából készülő torták bármilyen krémmel tölthetjük és kedvünkre díszíthetjük. A pirosszínű gyümölcsökből különösen jól mutat a szívalak.

A málnás joghurttorta kekszalapon sütés nélkül készíthető.

málnás joghurttorta

Szinvén sütés nélkül készíthető a gesztenyés kocka, amit szívecskékkel is díszíthetünk.

gesztenyés kocka

A felsorolásból nem maradhatnak ki a kekszek sem. Lehet az alpesi teasütemény, a csokis keksz vagy sütikinyomóval és pecséttel készült. Ugyan így kitűnő választás az ischler Lajos Mari módra.

Isler Lajos Mari módra, Legjobb diós sütemény receptek

Az első fotón lévő szivecskés süti pedig az omlós lekváros linzer receptjéből készült, de a diós-lekváros linzer receptje is kitűnő hozzá. A közepe szivecskés kiszúróval lett formázva.

A recepteket a sütemény nevére kattintva éred el.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük