Omlós lekváros linzer receptje

Az omlós lekváros linzer kiadós, ugyanakkor mutatós és finom sütemény. A sokáig elálló sütit egyszerű receptje is kedveltté teszi, még a gyakorlatlan háziasszonyok is el tudják készíteni. 

Szivecskés sütemények - omlós lekváros linzer

Az októberi Balkonada találkozó kapcsán adós vagyok még egy recepttel. Az omlós lekváros linzer, ami Visky Kati keze munkáját dicsérte nagyon finom volt és mindegy szálig elfogyott.

Omlós lekváros linzer hozzávalói

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 2 tojás sárgája,
  • csipet só,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • reszelt citromhéj.

Elkészítése

  • A lisztet a margarinnal összemorzsolom,
  • hozzáteszem a többi hozzávalót,
  • letakarva hűvös helyen pihentetem,
  • lehet akár egy éjszakára is hűtőben tartani,
  • 1/2 cm-es lappá nyújtom és kiszaggatom,
  • kissé megkent tepsire rakom, nem nagyon szorosan, mert sülés közben megnőnek,
  • előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm,
  • kihűlés után savanykás lekvárral kettőt-kettőt összeragasztok,
  • tálaláskor porcukorral megszórom,
  • betöltés után jó, ha áll mert megpuhul kissé.

Igazi ünnepi sütemény sokkal előbb el lehet készíteni és csak betölteni az alkalomra. Ebből a mennyiségből 60 db lesz.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Ha ismerős a süti, az nem a véletlen műve, az idei a Balkonada találkozón ezzel kedveskedett nekünk a Kati.

Nagyon köszönöm a sütiket is és a receptet is Katinak!

+1 Tipp: Ha még sütés előtt a sütemények felének a közepét kiszúrjuk, ahogy a fotón is látható, akkor sokkal mutatósabb lesz a véredemény.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 1 =