Omlós lekváros linzer

Az októberi Balkonada találkozó kapcsán adós vagyok még egy recepttel. Az omlós lekváros linzer, ami Visky Kati keze munkáját dicsérte nagyon finom volt és mindegy szálig elfogyott. Íme az egyszerű recept!

 

omlós lekváros linzer

 

 

Omlós lekváros linzer hozzávalói

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg ráma,
  • 15 dkg porcukor,
  • 2 tojás sárgája,
  • csipet só,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • reszelt citromhéj.

Omlós lekváros linzer elkészítése

  • A lisztet a rámával összemorzsolom,
  • hozzáteszem a többi hozzávalót,
  • letakarva hűvös helyen pihentetem,
  • lehet akár egy éjszakára is hűtőben tartani,
  • 1/2 cm-es lappá nyújtom és kiszaggatom,
  • kissé megkent tepsire rakom, nem nagyon szorosan, mert sülés közben megnőnek,
  • előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm,
  • kihűlés után savanykás lekvárral kettőt-kettőt összeragasztok,
  • tálaláskor porcukorral megszórom,
  • betöltés után jó, ha áll mert megpuhul kissé.

Igazi ünnepi sütemény sokkal előbb el lehet készíteni és csak betölteni az alkalomra. Ebből a mennyiségből 60 db lesz,

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Ha ismerős a süti, az nem a véletlen műve, az idei a Balkonada találkozón ezzel kedveskedett nekünk a Kati. 

Nagyon köszönöm a sütiket is és a receptet is Katinak!

+1 Tipp:

Ha a felének a közepét gyűszűvel kiszúrjuk, ahogy a Kati tette, akkor sokkal mutatósabb, de anélkül is jó.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 47
  •  
  •  
  • 6
  •  
  •  
  • 47
  •  
  •  
  • 6
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás