Cserépben nevelhető fűszernövények
A cserépben nevelhető fűszernövények száma igen nagy, szinte minden illatozó haszonnövény megél cserépben vagy balkonládában is. A cserepes fűszerek üde és illatozó színfoltjai lehetnek a kerteknek, főleg, ha stílusos kaspóban tartjuk azokat. Sinka Erika a Zöld Pagonyban nagy kerttel rendelkezik, még is előszeretettel neveli cserépben a fűszereket.
Cserépben nevelhető fűszernövények
A fűszernövények alacsony növekedésűek, ezért kitűnően nevelhetők cserépben. Élvezeti értékükből egy csöppet sem vesztenek azzal, hogy ültető edényekben növekednek. Nagyon jól beilleszthetők az erkélyek és teraszok virágzó növényei közé.
A fűszernövények magvetésével is próbálkozhatunk, de gyorsabb és biztosabb sikert érhetünk el palánták vásárlásával.
Sinka Erika olvasónk kerttel is rendelkezik, ennek ellenére a fűszernövényeket előszeretettel neveli cserépben. Mindig is fontosnak tartotta, hogy másokat is inspiráljon, kertészkedésre ösztönözzön, ezért szívesen ad tanácsokat is mutatja meg, a kertjében bevállt praktikákat.
A szép színű és formájú edényei nagyon jól harmonizálnak a beléjük ültetett fűszernövényekkel. Csodálatos fotókkal mutatta be kedvenceit, amelyek láttán talán többen is kedvet kapnak majd az aromás növények saját termesztéséhez. A növények nevével kiegészített tárlat kevésbé gyakori fűszerek megismerésére is alkalmat ad.
„Ha valaki kedvet kapna, hogy fűszernövényeket ültessen cserépbe, hát ne fogja magát vissza, íme néhány ötlet.
Vadsóska (a két kisebb cserépbe), Turbolya, Árvácska, Lizinka (a magasabb cserépben)Macskamenta, turbolya, százszorszép, barátcserjeMacskamenta
Vadsóska
Zsálya, díszfokhagyma, fáklyaliliom
Balról jobbra… zsálya, kakukkfű (az alsó a tarka változata)
Zsálya, levendula, tárkony, rozmaring, díszkáposzta, krizantém, vadsóska, chili paprika, petrezselyem
Alsó sor: izsóp, bazsalikom, középső sor: macskamenta, turbolya, hátul: édesburgonya, mézfű, barátcserje, fáklyaliliom
Macskamenta, vadsóska, kakukkfű, édeskömény, zsálya, macskamentaMenta félék, palástfű, varjúháj, petúnia, tűzgyöngyvirág, zsálya
Bazsalikom, chili paprika, kakukkfű (tarka)
Nagyon köszönöm Erikának a csodás bemutatót!