Category: Receptek

édestúró, sárgatúró

Sárgatúró, édestúró készítése nem csak húsvétra

Bár sokat hallottam már a sárgatúróról, még sosem kóstoltam. Sok helyen a húsvéti menü elképzelhetetlen nélküle, más vidékeken pedig évente többször is készítik. Olvasónk fázis fotókkal mutatja meg, milyen egyszerű az édestúró, vagy más...

tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa receptje

A tepertős pogácsa mindig a gyermekkoromra emlékeztet. Falun nevelkedve természetes volt, hogy decemberben disznót vágtunk, hogy karácsonyra legyen hús a kocsonyához, legyen finom házi sonka húsvétra. Természetesen tepertőt is sütöttünk, ami frissen isteni finom...

Medvehagymás vajaspogácsa

Nagyanyáink elfeledett, majd jópár éve újra felfedezett növénye, a medvehagyma igen egészséges és nem mellesleg igen ízletes. Leggyakrabban pogácsa készül belőle. Bagányné Irén olvasónk medvehagymás vajaspogácsa receptje igen csak meghozta a kedvem a kipróbálásra! Medvehagymás...

besamelmártás

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése és felhasználása

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és fűszerekből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, és igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható...

abált szalonna készítése házilag

Abált szalonna készítése házilag

Az abált szalonna a téli hónapok egyik hagyományos étele, amit otthon, házilag is egyszerűen a készíthetünk. Többféle fűszerezéssel, ízesítéssel készülhet. A házilag készült abált szalonna nagy erénye, hogy garantáltan olyan ízesítésű lesz, ahogy szeretjük....