Legszebb szerelmes virágok nemcsak Valentin-napra

A február 14-i Valentin-nap egy kitűnő alkalom arra, hogy a szerelmesek meglepjék egymást apró ajándékokkal. Ebből az alkalomból szerelmes virágok válogatást hoztam. Az itt bemutatott virágok mindegyike valamilyen módon kapcsolódik a szerelemhez.

legszebb szerelmes virágok

Legszebb szerelmes virágok

Rózsa, főleg a vörös rózsa

A rózsa és különösen a vörös rózsa ősidők óta a szerelem és a szeretet jelképe. Egy szál magában és hatalmas csokrokban is nagyon jól mutat. Méltán áll a Valentin-napi vásárlási toplista élén.

Ha megkérjük az embereket, hogy mondjanak egy virágot, nagy többségük kapásból rávágja, hogy rózsa. Nem véletlenül. Szinte mindenki szereti a szúrós, kecses és színpompás szépséget. Nem kell neki reklám, mégis mindenki ismeri és szereti. Ezért is gondoltam, hogy megmutatom a csodálatos rózsa videót.

Hibiszkusz

A hibiszkuszt is már régóta a szerelem virágának tartják. A bibéket rejtő nagy virágfejek erotikus kinézetet kölcsönöznek a növénynek.

A kínai hibiszkusz, latinul Hibiscus rosa-sinensis vagy más néven kínai mályvacserje igen kedvelt szobanövény. Csodálatos, hatalmas tölcsér alakú egyszerű vagy teltvirágú virágai fajtától függően pirosak, lazacszínűek, sárgák, fehérek, narancs- vagy rózsaszínűek, sőt tarkák is lehetnek. Ha megtanuljuk a hidegérzékeny szépség gondozását, sok örömünket leljük benne. Nézzük, milyen egyszerű a fává vagy bokorrá nevelt hibiszkusz gondozása!

Csókvirág (Psychotria elata vagy Psychotria poeppigiana)

A csókvirág őshazája Kolumbia, de mára a trópusi Amerika több országában is megtalálható. A növényt igazán látványossá a virágszirmokat borító fellevelek teszik. A feltünően piros, dús ajkakra emlékeztető fellevelek feladata, hogy oda vonzzák a beporzó rovarokat.

Flamingó virág

A nagy flamingó virág szívalakú felleveleivel és torzsavirágzatával igazi erotikus kinézetű. Viccesen szokták fütyivirágnak is hívni.

Az egzotikus flamingóvirág (Anthurium) több színben is elérhető, tartóssága és szépsége miatt méltán népszerű szobanövény a lakásokban. A színes, mutatós virágok vázába téve vagy a növényen hagyva is hetekig virítanak. Az újravirágoztatása nem egyszerű, de szakértő gondoskodással nem lehetetlen. Máris mutatom, hogy lesz hosszútávon sikeres a flamingóvirág gondozása.

Égőszerelem virág (Silene chalcedonica)

A lángoló, tüzes piros virágaival hódító égőszerelem virág Ázsiában őshonos, hazánkban még kevéssé ismert évelő.

égőszerelemvirág

Szereleminda vagy Brazil tölcsérjázmin (Dipladenia sanderi)

A brazil tölcsérjázmint hazájában kerti virágként tartják. A Mandevilla néven is hívott virág nálunk a teraszon érzi a legjobban magát, a teleltetéséről viszont gondoskodni kell.

Az utóbbi évek egyik legkedveltebb virága a brazil tölcsérjázmin (Dipladenia sanderi, Mandevilla) vagy másnéven szereleminda, gondozása csupán a teleltetése miatt jelent nagy kihívást. A Dél-Amerikából származó növény tölcsérszerű élénk virágai májustól késő őszig díszítenek a teraszon. A tölcséres jázmin helyes gondozás mellett gyors növekedésével a dús virágzásával évekig a terasz vagy a kert legszebb éke lehet.

Titánbuzogány (Amorphophallus titanum)

A világ legnagyobb és legbüdösebbnek tartott virága a titánbuzogány, vagy egyszerűen csak óriás kontyvirág, ami a növénycsalád nevéből származik. Latin nevén Amorphophallus titanum, ami lefordítva óriás torz péniszt jelen. Az 1990-es évek elején Sir David Attenborough, a híres természettudós egy rövidebb nevet is adott neki amikor a “The Private Life of Plants” filmjét forgatta. Nem akarta a filmben a torz pénisz nevet használni, ezért lerövidítette azt és egyszerűen titan arumként említette.

Rúzsvirág vagy csüngő szégyenlősvirág

A rúzsvirág mélyzöld húsos levelekkel és élénk vörös vagy ritkábban narancsszínű trombita formájú virágokkal ékeskedő növény. Őshazájában akár a 80-as centis magasságot is elérheti.

Orchidea

Az orchidea virágszirmait szemlélve nem véletlen az erotikus asszociáció.

Papucsvirág

A gyakran 50-60 virággal ékeskedő sárga papucsvirág a Feng Shui szerint szerelemhozó növény.

Körömvirág

A Feng Shui szerint a másik a leginkább szerelmes virág a rengeteg gyógyhatással rendelkező körömvirág.

Kék és fehér szerelemvirág

A kék és fehér szerelemvirág hosszú szárán az apró világoskék virágok teniszlabdányi gömböt formálnak. Kertben vagy balkonon is nevelhető, vágott virágként is árulják.

Szívvirág

A Japánból vagy Kínából származó szívvirág a tavaszi kertek igazi ékessége.

Nefelejcs

Az apró csillag alakú virágokkal díszelgő kék nefelejcs üde színfontot nyújt a tavaszi kertekben.

Amarillisz

Az igen mutatós és sok színben elérhető amarillisz a büszkeség, az eltökéltség és a sugárzó szépség szimbóluma.

A szerelmes virágok sora közel sem teljes. A bemutatott virágok csak ízelítőül szolgálnak. Szeretettel ajánlom őket mindenkinek, akik szeretnek virágot adni, virágot kapni vagy akár saját maguknak vásárolni.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Dámosyné Ágnes szerint:

    Nagyon szépen köszönöm az igazán érdekes, tartalmas leveleket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük