TOP10 mágikus erejű növény, ami gazdaggá tehet

Ősidők óta léteznek praktikák, amivel az emberek megpróbálnak Fortuna kegyeibe férkőzni. Az év végén a szerencse meglovagolásának vágya még inkább felerősödik. A TOP10 mágikus erejű növény alkalmas arra, azt kívánjam velük, hogy az új évben minden vágyad teljesüljön!

TOP10 mágikus erejű növény

TOP10 mágikus erejű növény

A növények egy részéhez mágikus erő társul, egyesek a gazdagság, a jószerencse, a boldogság megtestesítői lettek, mások azóta is az egészséget, a békét és a szerelmet szimbolizálják. Ha a hőn áhított szerencsét, boldogságot vagy ne adj isten gazdagságot nem is hozzák meg, légtisztító és párásító hatásukkal hozzájárulnak egészségünkhöz, jó hangulatunkhoz. Ezeket a szerencsehozó, pénzteremtő, boldogságvarázsló csodanövényeket érdemes újévkor ajándékozni is, főleg egy növényimádónak.

Bambusz, dracéna

Az Ázsiában őshonos, rügyező bambuszra a kínaiak már 4-5 ezer évvel ezelőtt is az életet szimbolizáló növényként tekintettek. A nálunk is megélő növény a keleti hagyományok szerint a bambusz pozitív energiával, szerencsével és szerelemmel tölti be a szobát. Jó tudni, hogy a szerencse bambuszként árult növénynek semmi köze a bambuszhoz, valójában egy trópusi őserdőben élő dracéna fajta (Dracaena sanderana). A szálanként vagy csoportokban árult növény erőt, hatalmat, megbecsülést és szerencsét hoz. Megteremti az öt elem (a tűz, a fém, a föld, a víz és a fa) egyensúlyát és ezzel energetizálja az otthont. A szerencse bambusznak több egy növénnyel együtt pénzteremtő képességet is tulajdonítanak, így arra is alkalmas, hogy a vagyonodat gyarapítsa.

Négylevelű lóhere, szerencsehere

A nyugati civilizációban a négylevelű lóhere évszázadok óta a szerencse szimbóluma, már a kelták is tisztelték. A lóhere alapvetően három levelű, a négylevelű változat ennek egy mutánsa, ami elég ritka. Az első levél a reményt, a második a hitet, a harmadik a szerelmet, a negyedik pedig a szerencsét szimbolizálja. A lóhere cserépben nem tartható, így be kell érni például a szárított változatával.

Négylevelűlóherére nem könnyű szert tenni. Nincs rá más módszer, mint a nagy-nagy türelemmel való keresgélés. Aztán vagy felbukkan, vagy nem. Szóval már a szerencsehozó kabala megszerzéséhez is kell egy jó adag szerencse. Nagyjából minden tízezer háromlevelűre jut egy négylevelű.

Azt aztán meg sem lehet tippelni, hogy ahhoz mekkora mázli kell, hogy a levelek száma még ennél is magasabb legyen. A Guinness-rekordok könyve szerint már találtak egy nem kevesebb, mint 21 levelű lóherét is.

Az ilyenkor kapható szerencseherének semmi köze nincs a lóheréhez, ez valójában Mexikóból származó négylevelű madársóska. A négy szív alakú levél felhős időben és éjszaka ernyőszerűen becsukódik. Közvetlen napsütést, hűvös helyet és gyakori öntözést igényel.

Déli, vagy ausztrál gesztenye

Az Ausztráliából származó örökzöld déli gesztenyét a 20 centiméteresre is megnövő hüvelytermése miatt paszulyfának is szokták nevezni. Fényes levelein túl a földből kilátszó zöld “babjával” is díszít. Közepes fény-, víz-. és tápanyagigényű. Kedveli a párás levegőt, az erős napot rosszul viseli. Általában közepes méretű, de annyira nő meg, amennyire a cserép engedi. Ha igazán nagy, tágas edénybe ültetjük, akkor akár a 2 métert is elérheti.

déli gesztenye

Anyósnyelv (Sansevieria)

Az anyósnyelvről úgy tartják, hogy bölcsességet, gazdagságot, boldogságot és sikert hozó növény. Nagyon igénytelen. Két hetente elég öntözni. Szereti a sok fényt, lakótelepi lakásban is tartható. Ha mást nem is, de igénytelenségével a kertészkedés sikerélményét mindenképp meghozza.

anyosnyelv

Párnafű

A sűrű, apró levelekkel rendelkező párnafű Európa déli tájairól, Korzikáról, Szardínia és Elba szigetéről származik. A pénzérmére hasonlító és sűrű, apró kerek levelei miatt gondolják úgy, hogy alkalmas a pénz, a vagyon bevonzására.

párnafű

Pénzlevelű pilea

A Nyugat-Indiában és Dél-Amerikában őshonos növénynek már a neve arról árulkodik, hogy a lakás megfelelő pontjára helyezve pénzt hoz a házhoz. Közepes fényigényű, mérsékelt öntözéssel is beéri. Legnagyobb előnye, hogy betegségei és kártevői nincsenek.

pénzlevelű pillea

Vadkakaó

A Közép- és Dél-Amerikából származó vadkakaó pénzhozó faként vált híressé. A legenda szerint egy kertész a növény szálait összefonva kezdte el nevelni. A látványos növényekből igen hamar meggazdagodott, így elnevezte pénzhozó fának. Hazájában virágot és kakaóra hasonlító szőrös magokat is hoz, de itthon ez nem igazán jellemző.  Igénytelen növény, szereti a fényt, mérsékelten öntözzük.

vadkakaó

Kaktusz

A szúrós levelű kaktuszok az erő egyik szimbólumai, elűzi a negatív energiákat és szerencsét hoz. A legtöbb kaktusz halálát a túlöntözés okozza. Nyáron hetente, télen elég havonta egyszer locsolni. Egy-egy alkalommal csak nagyon kis mennyiségű vizet öntsünk rájuk. Télen hűvösebb helyre helyezzük. Egyes fajok télállóak, így akár a balkonon is tarthatók.

A pozsgás növények vagy rövidebben a pozsgások gondozása pofon egyszerű. A szukkulensek a növények többségével ellentétben azt díjazzák, ha minél ritkábban foglalkozunk velük. Persze nem kell teljes távolságtartásra gondolni. Nyugodtan gyönyörködjünk bennük naponta többször is, csak az öntözésben fogjuk vissza magunkat. Nem igényelnek napi babusgatást, sőt akkor mutatják a legszebb formájukat, ha békén hagyjuk őket. A kaktusz kisokos megalkotásával az volt a célom, hogy minden gondozási tanácsot összegyűjtsek egy helyre a szúrós szépségekről.

Korallvirág

A Madagaszkárról származó korallvirág levelei és virágai sokasága által alkalmas pénzteremtésre. Fényigényes, jól bírja a száraz levegőt, kerüljük a túlöntözését.

A színes, apró virágaival díszítő korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana) januártól júniusig a szobák éke lehet. Nyárra kiültethető a kertbe, erkélyre, teraszra, vagy balkonládába. Ápolásával nem kell sokat bajlódni. A korallvirág gondozása nem nagy kihívás, néhány szabályt azonban be kell tartani, hogy hosszú ideig örvendhessünk dúsan virágzó szépségének. A fagyok elmúltával érdemes kirakni a kert árnyékos részére.

Pozsgafa

pozsgafát pénzfának is hívják, sőt helytelenül majomkenyérfának is.  Sötétzöld pozsgás levelei tárolják a vizet és igen lassan nőnek. Ha szerencsénk van, apró fehér virágok tömegével hálálja meg a gondoskodást. Megelégszik kevés öntözéssel és szereti a napot. Szaporítása egyszerű, a letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük