TOP10 mágikus erejű növény, ami gazdaggá tehet

Ősidők óta léteznek praktikák, amivel az emberek megpróbálnak Fortuna kegyeibe férkőzni. Az év végén a szerencse meglovagolásának vágya még inkább felerősödik. A TOP10 mágikus erejű növény alkalmas arra, azt kívánjam velük, hogy az új évben minden vágyad teljesüljön!

TOP10 mágikus erejű növény

TOP10 mágikus erejű növény

A növények egy részéhez mágikus erő társul, egyesek a gazdagság, a jószerencse, a boldogság megtestesítői lettek, mások azóta is az egészséget, a békét és a szerelmet szimbolizálják. Ha a hőn áhított szerencsét, boldogságot vagy ne adj isten gazdagságot nem is hozzák meg, légtisztító és párásító hatásukkal hozzájárulnak egészségünkhöz, jó hangulatunkhoz. Ezeket a szerencsehozó, pénzteremtő, boldogságvarázsló csodanövényeket érdemes újévkor ajándékozni is, főleg egy növényimádónak.

Bambusz, dracéna

Az Ázsiában őshonos, rügyező bambuszra a kínaiak már 4-5 ezer évvel ezelőtt is az életet szimbolizáló növényként tekintettek. A nálunk is megélő növény a keleti hagyományok szerint a bambusz pozitív energiával, szerencsével és szerelemmel tölti be a szobát. Jó tudni, hogy a szerencse bambuszként árult növénynek semmi köze a bambuszhoz, valójában egy trópusi őserdőben élő dracéna fajta (Dracaena sanderana). A szálanként vagy csoportokban árult növény erőt, hatalmat, megbecsülést és szerencsét hoz. Megteremti az öt elem (a tűz, a fém, a föld, a víz és a fa) egyensúlyát és ezzel energetizálja az otthont. A szerencse bambusznak több egy növénnyel együtt pénzteremtő képességet is tulajdonítanak, így arra is alkalmas, hogy a vagyonodat gyarapítsa.

szerencsebambusz

Négylevelű lóhere, szerencsehere

A nyugati civilizációban a négylevelű lóhere évszázadok óta a szerencse szimbóluma, már a kelták is tisztelték. A lóhere alapvetően három levelű, a négylevelű változat ennek egy mutánsa, ami elég ritka. Az első levél a reményt, a második a hitet, a harmadik a szerelmet, a negyedik pedig a szerencsét szimbolizálja. A lóhere cserépben nem tartható, így be kell érni például a szárított változatával.

Az ilyenkor kapható szerencseherének semmi köze nincs a lóheréhez, ez valójában Mexikóból származó madársóska. A négy szív alakú levél felhős időben és éjszaka ernyőszerűen becsukódik. Közvetlen napsütést, hűvös helyet és gyakori öntözést igényel.

szerencsehere

Déli, vagy ausztrál gesztenye

Az Ausztráliából származó örökzöld déli gesztenyét a 20 centiméteresre is megnövő hüvelytermése miatt paszulyfának is szokták nevezni. Fényes levelein túl a földből kilátszó zöld “babjával” is díszít. Közepes fény-, víz-. és tápanyagigényű. Kedveli a párás levegőt, az erős napot rosszul viseli. Általában közepes méretű, de annyira nő meg, amennyire a cserép engedi. Ha igazán nagy, tágas edénybe ültetjük, akkor akár a 2 métert is elérheti.

déli gesztenye

Anyósnyelv (Sansevieria)

Az anyósnyelvről úgy tartják, hogy bölcsességet, gazdagságot, boldogságot és sikert hozó növény. Nagyon igénytelen. Két hetente elég öntözni. Szereti a sok fényt, lakótelepi lakásban is tartható. Ha mást nem is, de igénytelenségével a kertészkedés sikerélményét mindenképp meghozza.

anyosnyelv

Párnafű

A sűrű, apró levelekkel rendelkező párnafű Európa déli tájairól, Korzikáról, Szardínia és Elba szigetéről származik. A pénzérmére hasonlító és sűrű, apró kerek levelei miatt gondolják úgy, hogy alkalmas a pénz, a vagyon bevonzására.

párnafű

Pénzlevelű pilea

A Nyugat-Indiában és Dél-Amerikában őshonos növénynek már a neve arról árulkodik, hogy a lakás megfelelő pontjára helyezve pénzt hoz a házhoz. Közepes fényigényű, mérsékelt öntözéssel is beéri. Legnagyobb előnye, hogy betegségei és kártevői nincsenek.

pénzlevelű pillea

Vadkakaó

A Közép- és Dél-Amerikából származó vadkakaó pénzhozó faként vált híressé. A legenda szerint egy kertész a növény szálait összefonva kezdte el nevelni. A látványos növényekből igen hamar meggazdagodott, így elnevezte pénzhozó fának. Hazájában virágot és kakaóra hasonlító szőrös magokat is hoz, de itthon ez nem igazán jellemző.  Igénytelen növény, szereti a fényt, mérsékelten öntözzük.

vadkakaó

Kaktusz

A szúrós levelű kaktuszok az erő egyik szimbólumai, elűzi a negatív energiákat és szerencsét hoz. A legtöbb kaktusz halálát a túlöntözés okozza. Nyáron hetente, télen elég havonta egyszer locsolni. Egy-egy alkalommal csak nagyon kis mennyiségű vizet öntsünk rájuk. Télen hűvösebb helyre helyezzük. Egyes fajok télállóak, így akár a balkonon is tarthatók.

kaktusz

Korallvirág

A Madagaszkárról származó korallvirág levelei és virágai sokasága által alkalmas pénzteremtésre. Fényigényes, jól bírja a száraz levegőt, kerüljük a túlöntözését.

korallvirág

Pozsgafa

pozsgafát pénzfának is hívják, sőt helytelenül majomkenyérfának is.  Sötétzöld pozsgás levelei tárolják a vizet és igen lassan nőnek. Ha szerencsénk van, apró fehér virágok tömegével hálálja meg a gondoskodást. Megelégszik kevés öntözéssel és szereti a napot. Szaporítása egyszerű, a letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek.

pozsgafa

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük