Vedd fel a harcot gyógynövényekkel a betegségek ellen

Sokaknak – beleértve sajátmagamat is – ideje lenne többet tenni az egészség megőrzéséért. Kezdve az étkezéssel, mert a legjobb gyógyszer a megfelelő táplálkozás. Hajlamosak vagyunk a kívánatos, ízfokozókkal, színezékkel dúsított ételeket választani a vitamindús, ugyanakkor többnyire kisebb élvezeti értékkel rendelkező zöldségek, gyümölcsök helyett. Pedig a gyógynövényekkel a betegségek ellen is eredményesen küzdhetünk. 

kerti körömvirág gondozása - gyógynövényekkel a betegségek ellen

Gyógynövényekkel a betegségek ellen

Ki ne szeretne örökké friss, fiatal és egészséges maradni? A vágyig sokan eljutnak, de a mindennapok csábításai gyakran győzedelmeskednek az észérvek felett. Gyakran fittyet hányunk arra, hogy egészséges táplálkozással a bajok jó része megelőzhető, kialakulásuk kockázata csökkenthető lenne.

Az egészségünk megtartása a gondolkodásmóddal kezdődik és a konyhánál fejeződik be.

Ahogy egy 2.500 évvel ezelőtti indiai orvosi könyv is írja:

„Az ember olyan, mint a saját kocsiját hajtó kocsis. Ha jól készített és rendben tartott a kocsi és óvatosan hajt, sokáig mehet vele, ha rossz úton hajt, a kerekek megrongálódnak, összetörik a kocsi.”

A gyógy-, és fűszernövények fogyasztásának jelentős szerepe van a betegségek megelőzésében. Persze csak akkor, ha azokat megbízható helyről szerezzük be és megfelelően használjuk fel. Fitoterápia, a gyógynövényekkel való gyógyítás is csak akkor hasznos, ha betartjuk a szabályait. Nagyon fontos, hogy mindent növényt csak előírás szerint, a javasolt mennyiségeket figyelembe véve alkalmazzunk. 

Az interneten rengeteg false és félinformáció található, amik több gondot okozhatnak, mint hasznuk van. Ezért az internet csak háttér információk szerzésére javasolt. Mielőtt öngyógyításba kezdenénk, mindenképp tájékozódjunk szakkönyvekből. 

Legjobb, ha az egynyári és évelő fűszernövényeket saját magunk termesztjük.

Kiskerti termesztésre ajánlott gyógy- és fűszernövények:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...