Amarillisz virágoztatása, ahogy olvasónknál bevált

Az amarillisz virágoztatása sokaknak megoldhatatlan feladatnak tűnik. Az általunk is alkalmazott és jól bevált módszert már leírtam, most jöjjön egyik olvasónk bevált praktikája.

amarillisz gondozása

Amarillisz virágoztatása

Az amarillisz az egyik legkedveltebb télen virágzó hagymás növény, a karácsonyi dekorációknál is gyakran használják. Igen gazdag a színválasztéka, a szeretet ünnepéhez a fehér és piros szín illik leginkább. A büszkeség, az eltökéltség és a sugárzó szépség szimbólumának tartják. Elvirágzás után sokan egyszerűen kidobják a hagymákat, pedig az újravirágoztatása nem is olyan bonyolult. Az évenkénti csodás virágzáshoz csupán néhány gondozási trükköt kell betartani. Mindenki más módszerre esküszik. Olvasónk elárulja szerinte mi a tuti.

Molnár Balázsné:  “November óta van virágzik, télen ez a virág vidít fel

Mivel sok van, egy részét kiültetem a kertbe, a többi marad a cserépben, de kirakom őket a szabad így is. Akkor kapnak tápot amikor a leanderek. Szeptemberben abbahagyom a locsolást illetve felszedem a kertben lévőket. Hagyom visszaszáradni.

Novemberben kezdem az elejét hajtatni. Új földbe ültetem. Akkor meglocsolom, meleg helyre rakom és papírzacskót húzok a hagymára. Amikor megjelennek a bimbók, leveszem a zacsit és elkezdem rendesen locsolni. Világos helyre teszem. Az elvirágzott hagymák tavaszig, amíg nem lehet kirakni, a leanderek mellett várják a jó időt.

Nagyon köszönöm a tanácsokat Molnár Balázsnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük