Amarillisz virágoztatása, ahogy olvasónknál bevált

Az amarillisz virágoztatása sokaknak megoldhatatlan feladatnak tűnik. Az általunk is alkalmazott és jól bevált módszert már leírtam, most jöjjön egyik olvasónk bevált praktikája.

amarillisz gondozása

Amarillisz virágoztatása

Az amarillisz az egyik legkedveltebb télen virágzó hagymás növény, a karácsonyi dekorációknál is gyakran használják. Igen gazdag a színválasztéka, a szeretet ünnepéhez a fehér és piros szín illik leginkább. A büszkeség, az eltökéltség és a sugárzó szépség szimbólumának tartják. Elvirágzás után sokan egyszerűen kidobják a hagymákat, pedig az újravirágoztatása nem is olyan bonyolult. Az évenkénti csodás virágzáshoz csupán néhány gondozási trükköt kell betartani. Mindenki más módszerre esküszik. Olvasónk elárulja szerinte mi a tuti.

Molnár Balázsné:  „November óta van virágzik, télen ez a virág vidít fel

Mivel sok van, egy részét kiültetem a kertbe, a többi marad a cserépben, de kirakom őket a szabad így is. Akkor kapnak tápot amikor a leanderek. Szeptemberben abbahagyom a locsolást illetve felszedem a kertben lévőket. Hagyom visszaszáradni.

Novemberben kezdem az elejét hajtatni. Új földbe ültetem. Akkor meglocsolom, meleg helyre rakom és papírzacskót húzok a hagymára. Amikor megjelennek a bimbók, leveszem a zacsit és elkezdem rendesen locsolni. Világos helyre teszem. Az elvirágzott hagymák tavaszig, amíg nem lehet kirakni, a leanderek mellett várják a jó időt.

Nagyon köszönöm a tanácsokat Molnár Balázsnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

4 hozzászólás

 1. Andrásné szerint:

  Van egy olyan gyönyörü virágom az Amarilisz piros és nagyon szép, s most olyan mintha bimbok,v.termése lenne egy levelen legalább 5-6 gyönyörü piros o.mintha bimbo lenne!Most az ki fog-e virágozni,vagy azt a termése?
  Kérem,hogy szioveskedjenek már megirni,hogy mit tegyek,h.szépen kinyiljon,m.gyönyörü virága v.am.kaptam a gyerekektől Anyák Napjára

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Judit!
   Ezek a bogyók a termései lesznek. Ebből vannak a magok, azokkal is lehet szaporítani, de nagyon hosszadalmas. Ha siekrül is 4-5 év múlva lesz virágzó hagyma belőle.
   Szerintem ezeket érdemes lenne levágni, hogy ne ezekre fordítsa az energiát a növény, hanem bimbőt hozzon.
   Újravirágoztatáshoz pihenő időre van szüksége és a cikkben leírtak szerint kell kezelni.
   Sok sikert kívánok hozzá! Jucó

 2. Péter Nyuli szerint:

  Szeretnék venni amarilisz hagymákat
  ( teltvirágú fehér,piros, bordó színűeket ) de sehol nem kapható, még a nagybani virágpiacon sem. Talán ausztriáig vagy hollandiáig kell mennem. Üdvözlettel Nyuli Peter

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Péter!
   Igen, én is tapasztaltam, hogy magában nem igen árulnak amarillisz hagymát.
   Érdemes virágzó növényt venni és megfelelő gondozás mellett az évente újra virágoztatni.
   So sikert jívánok: Nagy Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük