Tagged: paradicsom

abált szalonna készítése házilag

Abált szalonna készítése házilag

Az abált szalonna a téli hónapok egyik hagyományos étele, amit otthon, házilag is egyszerűen a készíthetünk. Többféle fűszerezéssel, ízesítéssel készülhet. A házilag készült abált szalonna nagy erénye, hogy garantáltan olyan ízesítésű lesz, ahogy szeretjük....

hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Hortobágyi húsos palacsintát étteremben ettem először előételként. Aztán már nem is kívántam a következő fogást, olyan tartalmas és laktató volt. Izgalmas ízvilágú étel, de valamiért a családban sosem készült ilyen. Talán mert túl macerás...

gombás-tejszínes csirkeleves

Gombás-tejszínes csirkeleves receptje

Ahogy egy kis rutint szerez az ember a konyhában, rögtön elkezd kísérletezni. Nem ragaszkodik szigorúan az előírásokhoz, hanem bátran újragondolja a recepteket és család ízlésére igazítja. Illésné Nagy Mária az újságban olvasott gombás-tejszínes csirkeleves...

karácsonyfa pizzatésztából

Karácsonyfa pizzatésztából készítve

Karácsonyra hangolódva egyre többször szemünk elé kerülnek a karácsony jelképei. A karácsonyfa pizzatésztából egy egyszerű és igen látványos végeredménnyel kecsegtető ötlet. Csak egy jó alap pizzatészta recept kell hozzá, néhány a család áétal imádott...

erdélyi sertéstokány

Erdélyi sertéstokány recept

Az erdélyi sertéstokány egyszerű, gyors és laktató étel. Rövid előkészítés után a főzési idő alatt semmi teendő nincs vele. Már csak szarvacska tésztát kell főzni mellé és már kész is a fenséges ebéd. Már...

pizza tészta házilag recept

Pizza tészta házilag – egyszerű recept

A pizza tészta házilag is egyszerűen elkészíthető. Az otthoni pizzázásban leginkább azt szeretem, hogy a feltéteket és azok arányát saját magunk határozhatjuk meg, és ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Csak egy jó tészta alaprecept kell és...

temesvári sertésragu

Temesvári sertésragu galuskával

A temesvári sertésragu galuskával nagyon egyszerű, finom és laktató étel. A galuskát készíthetjük hagyományosan finom lisztből vagy egy kicsit egészségesebben is, ahogy ezt olvasónk is tette. Már mutatom is a hús és a vegyes...