Mediterrán paradicsomos csirke

Mediterrán paradicsomos csirke receptet hoztam hűséges olvasónknak köszönhetően. Illésné Nagy Máriánál olyan, hogy rossz étel vagy rossz recept nem létezik. A rengeteg megosztott receptje alapján joggal állítható, hogy kitűnő szakács, aki szívét-lelkét beleteszi a cseppent sem unalmas, izgalmas ízvilágú ételekbe.

mediterrán paradicsomos csirke

Illésné Nagy Mária ajánlása: „Olaszország, nagy kedvenc…bármelyik része…bármikor! <3
A most ajánlott étel ízvilága, igazi mediterrán hangulatot varázsol a tányérunkra 🙂
Csirkemell, pulykamell, de akár filézett csirkecomb felhasználásával is el lehet készíteni.”

Mediterrán paradicsomos csirke hozzávalói

  • 3 fél, filézett csirkemell,
  • 5-6 dl sűrűbb állagú paradicsomlé (lehet darabolt, konzerv vagy sűrített paradicsompüré is a 140 gr-os + víz)
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1- 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • oregano,
  • rozmaring,
  • bazsalikom – ha lehet friss,
  • ízlés szerint cukor,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 20-25 dkg sajt (Gouda, Mozzarella stb) durvára reszelve vagy vastagra szeletelve.

Mediterrán paradicsomos csirke hozzávalói

  • a 3 és fél csirkemellet lapjában félbe vágjuk,
  • sózzuk,
  • borsozzuk,
  • kevés olívaolajon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk,
  • kiszedjük egy tányérra,
  • a visszamaradt olajon (ha nem maradt vissza,1-2 evőkanálnyit tegyünk) a felkockázott vöröshagymát, áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kicsit pirítani kezdjük,
  • hozzáadjuk a fűszereket, pár pillanatig átforgatjuk a hagymás olajban,
  • ezután hozzáöntjük a paradicsomlevet,
  • pici cukrot ízlés szerint,
  • forraljuk,
  • beletesszük az előpirított húst,
  • mérsékeljük a lángot alatta és lefedjük,
  • addig főzzük, amíg megpuhul a hús,
  • a leve kicsit besűrűsödik,
  • kóstoljunk, ízesítsünk, ha szükséges,
  • egy tepsibe tesszük a szelet húsokat, rámerjük a paradicsom szaftját,
  • sajt szeletekkel vagy reszelt sajttal befedjük, forró sütőbe tesszük,
  • addig sütjük, amíg szép piros lesz a sajt.

„Spagettival tálaljuk, de bármilyen más tészta is jó hozzá.
Nagyon finom, ízletes étel, készítsétek el!
Jó étvágyat kívánok! 🙂

Tipp: lehet rizs körettel vagy sült krumplival is kínálni. Aki szeretne több paradicsomlevet vagy konzervet is használhat, a sok mártás csak jó lehet 🙂 A friss fűszernövényeket kicsit tépkedjük össze, a rozmaring levélkéit fordított irányba le tudjuk húzni a száráról, a zsenge szárát is beletehetjük. Lehet chili paprikával ízesíteni, aki szereti.”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Pécsi Valéria Márta: Nálunk így néz ki, a neve chiken parma 🙂 Tálaljak sült krumplival és sok salátával. A sűrű paradicsomszószt itáliai fűszerkeverékkel ízesítjük.”

mediterrán paradicsomos csirke

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük