Category: Receptek

Daramorzsa, ahogy mi készítjük

Nemrég megosztottam az igazi osztrák császármorzsa receptjét, aminek igen nagy sikere volt. Akkor írtam, hogy a családban mi mindig a búzadarás változatot készítettük, amit gyerekkorunkban császármorzsának vagy smarninak hívtunk, de az valójában daramorzsa. Az...

céklás almalé

Rostos céklás almalé – vitaminbomba a javából

Rostos céklás almalé igazi vitamimbomba, amelyet még a legfinnyásabb gyerekek is örömmel fogyasztanak. Az alma és a cékla vitaminjait és ízhatásait összekombinálva egy különlegesen finom, egészséges és vitaminokkal teli üdítőital jön létre. A cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva),...

boci muffin

Boci muffin receptje

A boci muffin neve igen találó, utal arra, hogy a fehér és a barna foltok váltják egymást, ugyanakkor a tölteléke nem más, mint egy kedvelt tejtermék, a túró. Wolf Márta receptje egyszerű és gyors,...

Habos almás szelet

Habos almás szelet receptje

Úgy tűnik, lehet még fokozni az almás süteményeket is, például egy kis habbal. Persze nem egy egyszerű tejszínhabra gondolok. Amikor a zamatos almás süteményt még tojáshabbal is megfejeljük, akkor az csak ultra finom lehet....

A fűszeres magyar konyha – magyar ételek kvíz

A magyar konyha gazdag, ízekkel teli és egyedülálló hagyományokkal büszkélkedik. Magyarország gasztronómiája mélyen gyökerezik a történelemben, tükrözve az ország gazdag kulturális örökségét. Az alábbiakban bemutatjuk a magyar konyha jellegzetességeit, a legnépszerűbb fűszereket, valamint a...