Szilveszteri gyümölcsbólé

Nincsen bólé gyümölcs nélkül és nincs szilveszteri buli hamisítatlan szilveszteri gyümölcsbólé n élkül. A szilveszteri házibulikon kényelmes lehetőség, a háziasszony számára, mert előre elkészíthető és a vendégek a bólés tálból kiszolgálhatják magukat.

szilveszteri gyümölcsbólé

Honnan ered a bólé?

A bólé eredetét a 18. században kell keresni a Dominikai Köztársaságban, a Karib-tenger vidékén.. Az első bólét Rodney admirális egy hatalmas medencében keverte össze. Amikor 1782-ben San Domingo melletti győzelmét kívánta megünnepelni, nem volt akkora hordójuk, amiben a tervezett mennyiségű italt kikeverhették volna. Jobb híján egy villa hatalmas medencéjét tisztíttatta ki és ebben keverték össze a hozzávalókat.

Az ünnepi nedű 4 tonna vizet, 600 üveg konyakot, 600 üveg rumot, 1.200 üveg malagát, 600 font cukrot, 2.600 narancsot, citromot és több száz szerecsendiót tartalmazott.

Szilveszteri gyümölcsbólé készítése

Az a jó a bóléban, hogy mindenki a saját ízlése szerint, akár az otthon található italokból és gyümölcsökből is elkészítheti.

A bólénak létezik alkoholmentes változata is, de a szilveszteri bólé kötelező eleme valamilyen tömény szeszes ital. Ezen felül bor és vagy pezsgő, cukor vagy egyéb édesítőszer, friss vagy befőtt gyümölcs kerül belé.

A készítése tehát fantáziánkra van bízva. Egy alapreceptet megosztok, de bátran kísérletezz!

Szilveszteri mézes bólé hozzávalói

  • 7 dl mézes barackpálinka,
  • 7 dl jó minőségű fehér bor,
  • 7 dl száraz fehér pezsgő,
  • 1 üveg őszi barackbefőtt,
  • 1 db biocitrom,
  • 2 evőkanál méz,
  • 3 szál egész fahéj.

Szilveszteri mézes bólé elkészítése

  • az őszi barackokat apró darabokra vágjuk,
  • beletesszük egy nagy bólés tálba,
  • ráöntjük a befőtt levét,
  • hozzáadjuk a fahéj darabokat,
  • belekarikázzuk a biocitromokat,
  • rácsurgatjuk a mézet,
  • hozzáöntjük a bort és a pálinkát,
  • összekeverjük,
  • lefedjük és egy napra hűtőbe tesszük,
  • fogyasztás előtt frissen öntjük hozzá a pezsgőt.

Figyelmeztetés: Csak óvatosan kortyolgassuk a szilveszteri bólét, mert a benne lévő cukor és szénsav hatására az alkohol gyorsabban szívódik fel.

  • 79
  •  
  •  
  • 100
  •  
  •  
  • 79
  •  
  •  
  • 100
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás