A karácsonyi dekorációk sztárnövényei

A karácsonyi hangulat fontos kiegészítői a növények. Akár zöldben, a remény színében, akár a Krisztus vérét szimbolizáló pirosban pompáznak, nagyon jól emelik az ünnep fényét. A fehér növények pedig a havas táj egyszerű szépségét csempészik be a lakásba. De bármilyen élénk színű virágot választunk, nem fogunk csalódni benne. A karácsonyi dekorációk sztárnövényei mellett azért nyugodtan választhatunk bármilyen más növényt is, mert ami szép, az szép. 

Karácsonyi dekorációk sztárnövényei - mikulásvirág

Karácsonyi dekorációk sztárnövényei

Mikulásvirág

Mi mással is kezdhetném a sort, mint a nagy klasszikussal. A mikulásvirág a leggyakoribb piros színen kívül fehérben és rózsaszínben is elérhető, így választhatunk, hogy épp melyik illik a lakás hangulatához és többi díszéhez. Színes fellevelei csillag alakot formálnak, ezért hívják karácsonyi csillagnak is. Akár 6-8 hétig is díszít, de az ünnepek után sem kell megválnunk tőle, egy kis trükkel újravirágoztatható.

Amarillisz

Az évelő, hagymás amarilliszt elegáns szépsége és változatos színvilága teszi a karácsony nagy kedvencévé.

amarillisz gondozása

Orchidea

A virágok királynője, a változatos színű és formájú orchidea csokorba kötve vagy cserepes növényként is fontos eleme lehet a karácsonyi dekorációnak.

Karácsonyi kaktusz

A virágzását épp erre az időszakra időzítő karácsonyi kaktusz már a nevében is magába hordozza a legkedveltebb téli ünnepünket.

virágzó karácsonyi kaktusz

Fagyöngy

Az amerikai romantikus filmek sztárnövénye, a fagyöngy nálunk is beszerezhető. Varázserejét is érdemes próbára tenni: a fagyöngy alatt elcsattant csók örökké tartó szerelmet ígér.

fagyöngy

Fekete hunyor

A fekete hunyor virágai a nevében ellentétben nem feketék, hanem fehérek. A boglárkafélék családjába tartozó fekete hunyornak nem a virága, hanem a gyöktörzse feketés színű, innen ered a neve. Szép fehér virágai a téli természet hűvösségét varászolják a szobába.

fekete hunyor (Helleborus nigra) "Christmas Carol"

Ciklámen

ciklámen az egyik legelterjedtebb, legkedveltebb télen nyíló szobanövényünk. A lakás hőmérséklete túl magas számára, viszont ha hűvös és világos helyet tudunk biztosítani számára, hónapokig gyönyörködhetünk szépségében.

karácsonyi dekorációk sztárnövényei - ciklámen

Bármelyik növényt nyugodtan adhatjuk karácsonyi ajándékba is. Szép gesztus lehet, ha a vendégségnél ezen növények valamelyikével lepjük meg a ház asszonyát.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük