Tavaszi hagymás virágok az erkélyen

Ahogy a tavasz beköszöntével elkezdenek rügyezni a fák, majd egyre virágosábbá válik a környezetünk, a balkonokon is szeretnénk érezni a tavasz illatait és csodálni színeit. A tavaszi hagymás virágok az erkélyen is kinyílnak, így aki tavaly ősszel elültette a virághagymákat, ezekben a napokban már átélheti a csodát.

Tavaszi hagymás virágok az erkélyen

Mik azok a tavaszi hagymás virágok?

A hagymás és gumós növények nemcsak a tavasz díszei, de talán mégis ezek a legszínesebbek és leglátványosabbak. A nagyobb hagymával rendelkezők, nyáron vagy ősszel nyílnak. A kis méretű hagymák kora tavasszal hozzák virágaikat, ezért hívjuk őket összefoglaló néven tavaszi hagymás virágoknak vagy egyszerűen csak tavaszi hagymásoknak.

Ahogy a kertben, úgy az erkélyen is hosszú távú gondolkodás eredményeként lesz minden évszak virágos „kertünk”. A tavaszi hagymás növények ültetésének ideje az ősz. Az ültetést szeptembertől egészen a fagyokig végezhetjük.

A hagymás virágok a laza, jó vízvezető képességű és tápanyagban gazdag talajt kedvelik. Lazíthatjuk a talajt, ha homokot is keverünk a virágföldhöz. Fagymentes időben mérsékelten öntözzük.

Tavaszi hagymás virágok az erkélyen

Vadady Mária olvasónk terasza egész évben tele van növényekkel, mindig virágzik valami. Természetesen a tavaszi hagymás virágok is már ősszel a földbe kerültek.

Ígértem, hogy megmutatom majd a hagymásaimat, bizonyítandó, hogy nem igaz hogy a cserépbe, ládába duggatva megfagynak télen a szabad ég alatt.

Érte őket eső, hó, fagy. Nem fagytak meg, nem rohadtak ki.

Novemberben kerültek földbe, egy kivételével, mert az januárban, ugyanis fillérekért vettem az Aldiban. Minden hagymásom kibújt. 🙂
Télre összehúztam az edényeiket és köréjük, föléjük leveleket raktam takarásnak.

Szerencsés kézzel választottam ezt a kockás liliomot, a 8 hagymából 8 csengettyű lesz.

Tavaszi hagymások az erkélyen

A jácintok a tavalyi, cserepes jácintok.

Mindenhonnan bújik valami.

Tavaszi hagymás virágok az erkélyen

Még a fűszeres ládába is duggattam tulipánokat és ültettem olyasmit is, amiről fogalmam sincs hogy mi.

Tavaszi hagymások az erkélyen

Árvácskák, tessenek mosolyogni, fotózok! 

Tavaszi hagymás virágok az erkélyen

A maradék sarjhagymák is mind megvannak.

Nagyon köszönöm a csodálatos bemutatót Vadady Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük