5+1 retró sütemény húsvétra

Retró sütemény húsvétra is kötelező. Vannak olyan édességek, amiket bármilyen ünnepre, bármikor készíthetünk, mégis megunhatatlanok. A most összeválogatott kedvenceimben az a közös, hogy egyik sem új keletű. Főtt sonka mellé mazsolás kalács, nagyanyáink korából való édességek és sós ropogtatni való sem hiányozhat a húsvéti asztalról.

 

retró sütemény húsvétra

 

Napraforgókalács a sonka mellé

A sort rögtön a +1-gyel kezdeném, mert ez nálunk elmaradhatatlan húsvétkor. A napraforgókalács azért lóg ki a sorból, mert ez nem desszert vagy rágcsálnivaló,  főétkezéskor a húsvéti sonka mellé fogyasztjuk kenyér helyett. Igazi foszlós, mazsolás és isteni a sonka mellé.

 

Napraforgókalács recept fázis fotókkal

 

 

Zserbó, az örök kedvenc

Mindig is volt dió és barackfánk és persze baracklekvárunk is. Így nem csoda, hogy a két fő hozzávaló megléte után az ünnepek elmaradhatatlan süteménye lett a zserbó.

 

Nagyi féle zserbó sok töltelékkel

Mézes krémes, a megunhatatlan

Ez is régi kedvenc recept és persze azoknak is bejön, akik esetleg a diót és így a zserbót nem szeretik.

Házi mézes krémes klasszikusan

házi mézes krémes

Kapucíner szelet, a krémes kényeztető

Ódákat tudnék zengeni róla, de nem teszem, mert még nem készült el és már most összefutott a nyál a számban és hát nem akarok sokat írni, mert sok még a teendő, pl. a kapucíner szeletet is meg kell sütni. 

Diós kocka, a sós finomság

Isteni íze van a sült diónak. Hát még ezen a finom sós tésztán!

 

Sós-diós vendégváró falatok

 sós-diós vendégváró falatok

Sajtos rúd, ami mindig ropogós

Imádom a ropogós kajákat. Számomra a sajtos rúdban is a ropogóssága az izgalmas. Bár azt, hogy napokig ropogós marad nem igen volt alkalmunk tesztelni. 🙂 

 

Napokig ropogós sajtosrúd

Napokig ropogós sajtosrúd

Melyik recept tetszik, melyiket vállalod be?

  • 46
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  • 46
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás