5+1 retró sütemény húsvétra
Retró sütemény készítése húsvétra is kötelező. Vannak olyan édességek, amiket bármilyen ünnepre, bármikor készíthetünk, mégis megunhatatlanok. A most összeválogatott kedvenceimben az a közös, hogy egyik sem újkeletű. Főtt sonka mellé mazsolás kalács, nagyanyáink korából való édességek és sós ropogtatnivaló sem hiányozhat a húsvéti asztalról. Máris mutatom a nagyanyáink idejéből származó szuper recepteket.
5+1 retró sütemény húsvétra
A recepteket a nevükre kattintva éred el.
Napraforgókalács a sonka mellé
A sort rögtön a +1-gyel kezdeném, mert ez nálunk elmaradhatatlan húsvétkor. A napraforgókalács azért lóg ki a sorból, mert ez nem desszert vagy rágcsálnivaló, főétkezéskor a húsvéti sonka mellé fogyasztjuk kenyér helyett. Igazi foszlós, mazsolás és isteni a sonka mellé.
Zserbó sok töltelékkel, az örök kedvenc
Mindig is volt dió és barackfánk és persze baracklekvárunk is. Így nem csoda, hogy a két fő hozzávaló megléte után az ünnepek elmaradhatatlan süteménye lett a zserbó.
Mézes krémes, a megunhatatlan
Ez is régi kedvenc recept és persze azoknak is bejön, akik esetleg a diót és így a zserbót nem szeretik.
Kapucíner szelet, a krémes kényeztető
Ódákat tudnék zengeni róla, de nem teszem, mert még nem készült el és már most összefutott a nyál a számban és hát nem akarok sokat írni, mert sok még a teendő, pl. a kapucíner szeletet is meg kell sütni.
Diós kocka, a sós finomság
Isteni íze van a sült diónak. Hát még ezen a finom sós tésztán!
Sajtos rúd, ami mindig ropogós
Imádom a ropogós kajákat. Számomra a sajtos rúdban is a ropogóssága az izgalmas. Bár azt, hogy napokig ropogós marad nem igen volt alkalmunk tesztelni. 🙂
Melyik recept tetszik, melyiket vállalod be?