5+1 retró sütemény húsvétra

Retró sütemény készítése húsvétra is kötelező. Vannak olyan édességek, amiket bármilyen ünnepre, bármikor készíthetünk, mégis megunhatatlanok. A most összeválogatott kedvenceimben az a közös, hogy egyik sem újkeletű. Főtt sonka mellé mazsolás kalács, nagyanyáink korából való édességek és sós ropogtatnivaló sem hiányozhat a húsvéti asztalról. Máris mutatom a nagyanyáink idejéből származó szuper recepteket.

retró sütemény húsvétra

5+1 retró sütemény húsvétra

A recepteket a nevükre kattintva éred el.

Napraforgókalács a sonka mellé

A sort rögtön a +1-gyel kezdeném, mert ez nálunk elmaradhatatlan húsvétkor. A napraforgókalács azért lóg ki a sorból, mert ez nem desszert vagy rágcsálnivaló,  főétkezéskor a húsvéti sonka mellé fogyasztjuk kenyér helyett. Igazi foszlós, mazsolás és isteni a sonka mellé.

Napraforgókalács recept fázis fotókkal

Zserbó sok töltelékkel, az örök kedvenc

Mindig is volt dió és barackfánk és persze baracklekvárunk is. Így nem csoda, hogy a két fő hozzávaló megléte után az ünnepek elmaradhatatlan süteménye lett a zserbó.

Nagyi féle zserbó sok töltelékkel – bevált recept

Mézes krémes, a megunhatatlan

Ez is régi kedvenc recept és persze azoknak is bejön, akik esetleg a diót és így a zserbót nem szeretik.

Házi mézes krémes klasszikusan

Kapucíner szelet, a krémes kényeztető

Ódákat tudnék zengeni róla, de nem teszem, mert még nem készült el és már most összefutott a nyál a számban és hát nem akarok sokat írni, mert sok még a teendő, pl. a kapucíner szeletet is meg kell sütni.

Kapucíner szelet recept – brutálisan finom és egyszerű

Diós kocka, a sós finomság

Isteni íze van a sült diónak. Hát még ezen a finom sós tésztán!

Sós-diós vendégváró falatok

Sajtos rúd, ami mindig ropogós

Imádom a ropogós kajákat. Számomra a sajtos rúdban is a ropogóssága az izgalmas. Bár azt, hogy napokig ropogós marad nem igen volt alkalmunk tesztelni. 🙂

Napokig ropogós sajtosrúd

Melyik recept tetszik, melyiket vállalod be?

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük