Category: Húsételek

ludaskása

Márton-napi libalakoma receptek

Népi hagyomány szerint: „Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.” Őseink úgy tartották, hogy november 11-én, Márton-napon bőséggel kell enni, inni, mert ezzel egészséget szív magába az ember. Rajtam ne múljon. Itt vannak...

csirkehúsleves tányérban

Csirkehúsleves gazdagon receptje

Az aranysárga csirkehúsleves igazi gyógyító, terápiaként is fogyasztható. Bármilyen betegség, de különösen megfázás esetén egy ízekben gazdag finom meleg leves maga a félegészség. Máris mutatom a rengeteg zöldséggel készülő csirkehúsleves receptjét. Csirkehúsleves dicsérete és...

gazdag tokány

Gazdag tokány sertés és csirkehúsból

A bármilyen tésztakörettel tálalható gazdag tokány sertés és csirkehúsból készül. Különleges ízét a füstölt szalonna és kolbász, valamint a savanyú uborka valamint a fűszerek adják meg. Az egyszerű receptből gyorsan elkészíthető a finom húsétel....

földimogyorós csirke rizzsel

Földimogyorós csirke receptje

A földimogyorós csirke receptje a gyorsan, finomat kategóriába tartozik. A pörkölt, sózott földimogyoró, a mustár és a tejszín elegye különlegesen finom ízélményhez juttatnak bennünket. Érdemes elkészíteni, kipróbálni ezt a nem mindennapi, cseppet sem unalmas,...

Csirkecomb savanyúkáposzta ágyon

Csirkecomb savanyú káposzta ágyon

A csirkecomb savanyú káposzta ágyon nemcsak a finomsága miatt népszerű. Igen egyszerű az elkészítése, tulajdonképpen csak elő kell készíteni, berakni a sütőbe és az egyre inkább terjengő finom illatot szaglászva várni, hogy a sütő...

finom sült hús

Finom sertéssült – egyben sült sertéscomb

A finom sertéssült az egyik nagy kedvencem. A bepácolt, kérgesre pirított, majd sütőben egészben megsütött sertéscomb nagyon ízletes. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, így előre is elkészíthető, vendégváráshoz vagy hidegtálakhoz is kitűnő. Bármilyen körettel...

pikk-pakk csirkemell tarhonyával

Pikk-pakk csirkemell tarhonyával

A pikk-pakk csirkemell nem véletlenül kapta a pikk-pakk nevet. Gyors, finom és egyszerű. Amíg elkészült a köretnek szánt tarhonya, addig a finom hús is megfő és az ízek összeérnek. Pikk-pakk és már fogyaszthatjuk is....