Ötletes karácsonyi kerti dekorációk az olvasóknál

Régi olvasók megszokták már, hogy időnként bemutatom a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunk lelkes tagjainak kertjeit és balkonjait. Most ötletes karácsonyi kerti dekorációk sorát hoztam. Olyanokat, amiket bárki saját kezűleg elkészíthet a kert növényeinek felhasználásával. 

Karácsonyi készülődés

Sokak számára az év legizgalmasabb időszaka az év vége, a karácsonyi készülődés az összes örömével és néha bosszúságával. A ráhangolódás öröme ilyenkor mindent legyőz, bearanyozza a szürke hétköznapokat. Vallom, hogy a karácsonynak nem az üzletről, az anyagiakról, a külsőségekről kell szólnia. Sokkal inkább az egymásra figyelésről, a szeretetről, a hagyományokról.

Karácsony előtt nemcsak a szívünket, a lakást is hangulatos, színes ruhába öltöztetjük. Az ünnephez az adventi koszorú, a gyertya, a fényfüzér, a karácsonyi jelképekkel díszített karácsonyfa és az egyéb kiegészítők is elengedhetetlenül hozzátartoznak.

A lakáson kívül érdemes az erkélyt és a kertet is feldíszíteni, ami ráadásul egyszerűbb is, mint néha gondolnánk. Pár napja már írtam a kerti dekorálás karácsony és advent idején témában és mutattam is pár dekorációt, jöjjön hát a folytatás.

Karácsonyi kerti dekorációk

A természet ezer csodát rejt még a szürkének tartott karácsony előtti időszakban is. Ha képesek vagyunk meglátni a lehetőséget egy letört, vagy levágott faágban, nyert ügyünk van. Egy göcsörtös fadarab is könnyen átlényegülhet adventi dekorációvá. Ha eddig nem volt ötletet, olvasóink saját készítésű ünnepi dekorációi garantáltan beindítják a fantáziád.

“Nagyon egyszerű. Kell hozzá egy seprűnyél vagy bot, erősebb drót (a hajlításhoz), vékonyabb kötöződrót, fenyőágak, díszek. Alulról kezdve erősítjük hozzá az ágakat a dróttal a seprűnyélhez. Azt egy erős dróttal meghosszabbítjuk és arra is kerülnek ágak. A végén fordított ágak kerülnek rá. Ezután hajlítjuk, díszítjük. ” – árulta el a grincsfa készítés titkait olvasónk, Szabó András.

Nagyon köszönöm az olvasóknak a fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

4 hozzászólás

  1. Gémes Klára szerint:

    Nagyon klassz, ismét köszönöm Neked 😘😍🥰🌹

  2. Bordás Józsefné szerint:

    Köszönöm Neked drága Jucó! Csodálatos munkát végzel!Boldog Karácsonyt kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük