Karácsonyi kerti dekoráció készítése lépésről lépésre

Ez egyik legjobb dolog a családi házban és a köré kialakított kertben, hogy az év minden szakában találunk valami növényt, amit felhasználhatunk dekorációs célra. A száraz ágak, a színes bogyók és az örökzöldek egymás mellé rendezésével szinte már kész is vagyunk. Olvasónk lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva mutatja be egy egyszerű és csodáltaos karácsonyi kerti dekoráció elkészítésének menetét.

Karácsonyi kerti dekoráció készítésének fázisai

Karácsonyi kerti dekoráció készítésének fázisai

A kert karácsonyi dekorálása mellett érdemes a tereszt, a bejárati részt is ünnepibbé tenni egy kicsit.

Rein Tünde olvasónk a bejárat mellé készített menő karácsonyi dekorációt a kertben található örökzöldekből és egyéb növényekből, aminek készítési fázisait fotókkal is bemutatta.

„Végre elkészült a bejárati ajtó mellé szánt dekoráció is. Úgy készült, mint a Luca széke, kétnaponta sikerült beszerezni egy-egy kelléket. De azért csak a végére értem. 

A kerti dekorációnál nagyon fontos, hogy megfelelően magas legyen, hisz csak így mutat igazán. Készülhet egy szép fagyálló kaspóba vagy ahogy Tünde készítette, virágcserépbe.

Magas ágak elhelyezése

Legelőször a kompozíció magasságát biztosítsuk magas száraz ágakkal. A natúr vagy a fehérre festett ágak nagyon jó alapot adnak.

Örökzöldek betűzése

A cserép vagy kaspó alsó részére helyezzük el a tömörséget biztosító örökzöldeket. Lehetőleg többféle növényt (lucfenyő, ezüst fenyő, hamisciprus, tuja, tiszafa, magyal, mahónia, kúszó boróka, stb) használjunk, a zöldek különböző árnyalatai nagyon jól kiegészítik egymást és nagyon jó összhatást biztosítanak.

Ne sajnáljuk a zöldeket, csak úgy lesz szép a végeredmény, ha nem spóroljuk ki az anyagot. Ne féljünk a túlzsúfoltságtól, a kompozíció levegősségét, lazaságát a magasra törő ágak biztosítják majd.

Karácsonyi kerti dekoráció készítésének fázisai

Bogyós ágak beszúrása

Az magyal piros bogyó mutatnak a legjobban, de tehetünk bele hóbogyó, madárbirs vagy tűztövis ágakat.

Díszítő elemek felrakása

Törekedjünk az egyszerűségre. A dekorálást nem kell túlzásba vinni. Egy-egy színben harmonizáló szalag, néhány természetes alapú kiegészítő pl. nagyobb toboz, alma, stb javítja az összképet, ugyanakkor nem tesz giccsessé.

El is készült a nagy mű, már csak a végleges helyére kell rakni és jöhetnek a vendégek elismerő szavai.

Gratulálok Rein Tündének a csodás dekorációhoz és nagyon köszönöm a fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük