Kert dekorálás karácsony és advent idején

A természethez vezető legközelebbi út télen is a kertünk. Kerti munkák ugyan nincsenek, de a szürke napokat megszínezhetjük, hangulatossá tehetjük némi kézügyességel és leleményességgel. A kert dekorálás karácsony és advent idején sokkal több lehet, mint a fényfüzérek kihelyezése. Olvasói kert dekorálási ötletekből szemezgettem.

Kert dekorálás karácsony és advent idején

Ha már ott vannak a kertben a növényeink, akkor kezdjünk is azokkal valamit. 

A pampákat és egyéb díszfüveket ősszel nem szabad levágni, mert az a növény kifagyásához vezethet. Érdemes viszont összekötni azokat, hogy a hó súlya alatt ne roskadjanak össze.

Zagyváné Vass Margit : „A pamafüveink téliesítése. Úgy fonom be, mint a lányaim hosszú haját fontam gyermekkorukban. Így nem fagy ki a közepe, a fagytól elzárjuk. Nem mellesleg szebb, mint összekötve.”

Markóczi Erzsébet – fonás mellett karácsonyi díszekkel is cicomázta

Nagy Viktoria – megtartva a felfelé törő formát, grincsfát készített belőle.

Hegyiné Csillag Zsuzsa – a tuját összekötötte, a fenyőfákat pedig feldíszítette

Az örökzöldek metszése nálam mindig télen történik. A természetes alapú adventi koszorúhoz és a karácsonyi dekorációhoz is a kertből vágom le a növényeket. Így amellett, hogy megtörténik a fiatalitás, hasznosítom is a levágott növényi részeket.

Tóthné Éva – a falat és a bejáratot dekorálta élő növényekből készített dekorációval

Erdei-Nagy Mónika – a kopasz fára izzósort helyezett, aminek különösen jól áll a decemberben leesett hó.

A bejárati ajtó elé készített cukiságok is természetessé jegyében készültek.

Kerti Mária – a fekete hunyor mellé termésekből és ágakból készített kompozíciót helyezett. És milyen jól tette.

Végül egy egyszerű, de pompás tuja díszítést mutatok. Igaz nem olvasói fotó, a Facebookon botlottam bele, de igen kreatívnak tartottam.

Nagyon köszönöm az olvasói fotókat!

További karácsonyi kert dekorálási ötleteket a Pinterest albumomban találsz.

További karácsonyi dekorációs ötletek

Bár a mikulásvirágok a karácsonyi időszak visszatérő elemei, sokan gondolhatják azt, hogy egyedül szobanövényként tölthetnek be izgalmas funkciót otthonainkban. Pedig ezek a csillag alakú virágok váratlan és kreatív dekorációként az ünnepi készülődés minden lépésének fontos szereplői lehetnek. A Stars for Europe szakértői most bebizonyítják, milyen sokoldalú növények is valójában a mikulásvirágok és megmutatják, megannyi különleges módon használhatjuk fel őket karácsonykor és akár azon is túl. Nézd meg, milyen csodálatos lehet a karácsonyi dekoráció mikulásvirággal!

Ez egyik legjobb dolog a családi házban és a köré kialakított kertben, hogy az év minden szakában találunk valami növényt, amit felhasználhatunk dekorációs célra. A száraz ágak, a színes bogyók és az örökzöldek egymás mellé rendezésével szinte már kész is vagyunk. Olvasónk lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva mutatja be egy egyszerű és csodáltaos karácsonyi kerti dekoráció elkészítésének menetét.

Régi olvasók megszokták már, hogy időnként bemutatom a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunk lelkes tagjainak balkonjait. Ahogy beköltöztetjük a növényeinket teleltetésre és közeledik a karácsony, egyre több kép kerül fel a csoportba az ünnepvárás pillanatairól. Ezekből hoztam most egy csokorra valót. Nézd meg, az olvasó dekorációs öteleteket, és azt, hogy milyen az ünnepvárás a balkonokon a Balkonada blog olvasóinál.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük