Ünnepvárás a balkonokon – dekorációs tippek

Régi olvasók megszokták már, hogy időnként bemutatom a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunk lelkes tagjainak balkonjait. Ahogy beköltöztetjük a növényeinket teleltetésre és közeledik a karácsony, egyre több kép kerül fel a csoportba az ünnepvárás pillanatairól. Ezekből hoztam most egy csokorra valót. Nézd meg, az olvasó dekorációs öteleteket, és azt, hogy milyen az ünnepvárás a balkonokon a Balkonada blog olvasóinál.

Ünnepvárás a balkonokon

Az átgondoltan kialakított kert minden évszakban szolgáltat szépségeket a lakás dekorálásához. A kert örökzöldjeiből télen nagyon szép természetes adventi koszorúalap készíthető saját kezűleg, aminek a feldíszítéséhez is rejt néhány kincset a kert.

Ez egyik legjobb dolog a családi házban és a köré kialakított kertben, hogy az év minden szakában találunk valami növényt, amit felhasználhatunk dekorációs célra. A száraz ágak, a színes bogyók és az örökzöldek egymás mellé rendezésével szinte már kész is vagyunk egy csodálatos karácsonyi kerti dekorációval.

Közel sincsenek ilyen jó helyzetben azok, akinek nem adatott meg egy kert, csak erkéllyel rendelkeznek. De ahogy az olvasó példák is mutatják, nincs lehetetlen.

Szabó András csupa fa teraszához nagyon jól illik ez a természetes alapú adventi koszorú.

A csoport egy régi és egyik leglelkesebb tagja Sirokai Mária már eddig sok szépséggel kápráztatott el bennünket. Saját készítésű díszei igazán ízlések és gyönyörűek.

Ünnepvárás a balkonokon

„Két kicsi manó is érkezett az erkélyre, ezért átrendeztem kicsit. A rozmaring a kertemből való, majd szobai dekoráció lesz.”

Szűcsné Zsuzsa erkélye nappali és esti fényeknél.

Ünnepvárás a balkonokon

Benkő Zsuzsanna hóembert festett az ajtóra.

Szántóné Tecáéknál már minden karácsonyi hangulatot idéz.

Ünnepvárás a balkonokon

Pintér Mártánál a vendéget is kedvesen fogadják, bent pedig a virágok dominálnak. Nem hiányoznak a tél nagy kedvencei a ciklámenek sem, de a tavasz hírnökei, a jácintok is szépen virítanak.

Nagyon köszönöm az olvasóknak az ötletadó fotókat!

További olvasnivalók ünnepvárás témában

Most ötletes karácsonyi kerti dekorációk sorát hoztam. Olyanokat, amiket bárki saját kezűleg elkészíthet a kert növényeinek felhasználásával.

Ez egyik legjobb dolog a családi házban és a köré kialakított kertben, hogy az év minden szakában találunk valami növényt, amit felhasználhatunk dekorációs célra. A száraz ágak, a színes bogyók és az örökzöldek egymás mellé rendezésével szinte már kész is vagyunk. Olvasónk lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva mutatja be egy egyszerű és csodáltaos karácsonyi kerti dekoráció elkészítésének menetét.

A karácsonyi hangulat fontos kiegészítői a növények. Akár zöldben, a remény színében, akár a Krisztus vérét szimbolizáló pirosban pompáznak, nagyon jól emelik az ünnep fényét. A fehér növények pedig a havas táj egyszerű szépségét csempészik be a lakásba. De bármilyen élénk színű virágot választunk, nem fogunk csalódni benne. A karácsonyi dekorációk sztárnövényei mellett azért nyugodtan választhatunk bármilyen más növényt is, mert ami szép, az szép.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük