Legjobb kerti ötletek, amelyeket könnyen megvalósíthatsz

Csináld magad kerti ötletek sorát hoztam, mert vallom, hogy nem feltétlenül kell sok pénz ahhoz, hogy otthonos, csodás környezet vegyünk bennünket közre a kertben. A növények most háttérbe szorulnak, elsősorban a kerti kiegészítőkre helyezem a hangsúlyt, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy még kellemesebben tölthessük az időt a kertben.

virágos kert kerti bútorokkal

Csináld magad kerti ötletek

Grillező és bográcsozó

A kerttel rendelkezők egyik legkellemesebb családi és baráti kikapcsolódása a kerti grillezés, sütögetés. Az ehhez szükséges kerti tűzrakóhely kialakításába saját magunk is belevághatunk, hisz egy kerti grillező saját kezűleg is elkészíthető. Olvasónk elmesélte, hogy némi ügyességgel hogy lett a megmarad téglából több funkciós főző- és sütögetőhelye a kertben.

Kerti zug megmaradt téglából

Az építkezés során megmaradt téglák és tetőcserepek gyakran a kert egy eldugott zugában vagy a padláson éktelenkednek és porosodnak évekig. Tartogatjuk, hátha egyszer jók lesznek valamire. Most ideje a tettek mezejére lépni! A megmaradt tégla a kertben nagyon jól és sokoldalúan hasznosítható. Olyan pompás ötleteket hoztam, amelyeket muszáj megvalósítani!

Télikert

Napjaink télikert trendjére főként a modern megoldások és formák jellemzők. A négy évszakos, zöld tartózkodási hely az utóbbi évtizedekben új elnevezést is kapott: lakótélikert. Pár héttel ezelőtt hosszasan ecseteltem a télikert hasznosságát, előnyeit. Ideje hát, hogy a télikert kialakítás szempontjait és a megvalósítás mikéntjét is körbejárjam egy kicsit.

Zöldséges ládák új élete

Nagy híve vagyok az újrahasznosításnak. Egyáltalán nem az a fő szempont, hogy pénzt spórolunk vele. Sokkal inkább az motivál, hogy ne dobjunk ki minden tárgyat feleslegesen csak azért, mert ráuntunk vagy eredeti funkciójában már nem használható. A zöldséges ládák a teraszon is új értelmet nyerhetnek és új funkciójukkal életre kelhetnek. Erre hoztam pár inspiráló példát.

Raklap bútorok

A raklap kerti bútor az erkélyen is egyre nagyobb divat lett. Az olcsó, könnyen elérhető alapanyagból akár saját magunk is ülőalkalmatosságokat, berendezési tárgyakat alkothatunk. Készülhet belőle kanapé, pad, asztal, bárpult, polc, virágtartó és bármi más, amit csak el tudunk képzelni.

 Csobogó

A tikkasztó hőségben a csobogó csodákra képes. A kertben vagy a teraszon csörgedező víz nyugtató, élénkítő és frissítő hatású. De akár egy vizes medence vagy az asztalon elhelyezett vízzel teli tálka is enyhülést hoz a testnek és a léleknek. A víz párolgása és a magasabb páratartalom miatt sokkal elviselhetőbbnek érezzük a kánikulát. Csobogó házilag is készíthető, olvasónk segítségével máris mutatom, mit csinál.

Kerti tó

Ki ne szeretne egy romantikus kerti tó partján pihenni a saját kertjében? Csak ülni, jókat beszélgetni, olvasgatni vagy egy ital mellett hallgatni a természet csendjét és az azt megtörő madárcsicsergést. A kerti tó építése több buktatót is rejthet magában. Segítünk ezeket elkerülni és eláruljuk, hogy mire figyelj, ha most fognál hozzá a kerti tó építéshez.

Univerzális tároló virágcserépből

A balkonok és kertek elmaradhatatlan kellékei, a virágcserepek igen sok oldalúan használhatók és dekorálhatók. Festéssel, dekupázs- vagy mozaikkészítési technikával egyszerűen és gyorsan új életre kelhetnek. De gondoltál már arra, hogy teljesen új funkciót is kaphatnak a virágtartók? Ma olyan inspirációs ötletet hoztam, amely túllép a virágcserép eredeti funkcióján. Videón mutatom be, hogy készül a sokoldalú tároló virágcserépből.

Elég színes lett a paletta. Remélem Te is találsz benne olyat, ami beindította a fantáziádat és már jár az agyad, hogy és mint valósítod meg.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük