Csirkés cukkini – egyszerű, gyors főétel

A csirkés cukkini könnyen, gyorsan elkészül. Na és az is hatalmas előnye, hogy ízletes. A csirke és a cukkini igazán jó párosítás. Nézzük, hogy készül!

csirkés cukkini

A cukkininek a virágait és termését is felhasználhatjuk. A virágokat sörtésztába mártva vagy töltötten érdemes elkészíteni. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.

A cukkini termés felhasználására itt a blogon is rengeteg ötletet adtam, pl. cukkini krém, hús nélküli főétel, hússal készítve, rántott cukkinimuszaka, stb.

Az eddig sem kicsi cukkini recept repertoárunkat Mihály Klára gyarapította: “Ma csirkés cukkini volt az ebéd. Nagyon egyszerű és finom. 1 óra alatt kész.”

Csirkés cukkini hozzávalói

  • 35 dkg csirekemell,
  • 70-80 dkg cukkini,
  • 1 evőkanál vegeta,
  • egy kevés olaj vagy zsír,
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítése

  • a csirkemellet kockára vágom,
  • a cukkinit csíkokra vágom,
  • egy nagyobb tálba teszem a cukkinit és a húst,
  • majd megszórom a vegetával,
  • jól összekeverem,
  • az olajat beteszem egy nagyobb serpenyőbe,
  • ráöntöm a csirkét és a cukkinit,
  • a cukkini levet ereszt,
  • addig főzöm, míg el nem fő a leve,
  • amikor már majdnem kész, hozzáadom az összetört fokhagymát,
  • ízlés szerint még fűszerezhetjük sóval, borssal vagy pirospaprikával.

Köretként bármilyen főtt tésztát vagy riszt adhatunk hozzá.

Tipp: Padlizsánnal is ugyanígy lehet készíteni az is finom.

Nagy köszönjük a receptet Mihály Klárának!

Jó étvágyat!

További cukkinis recepteket itt találsz:

https://balkonada.hu/cimke/cukkini/

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc − 7 =