Category: Tartósítás, befőzés

cukkinikrém készítése

Cukkinikrém készítése egyszerűen – kitűnő recept

A cukkinikrém készítése szinte gyerekjáték. Egyszerű gyors, fűszeres, zamatos, és bármilyen kenyérhez, pékáruhoz vagy ropogtatnivalóhoz tökéletesen passzol. A recept egyszerű és gyors, a cukkinikrém kapós és gyorsan fogy. Nem mellesleg most azt is elmondom,...

Céklasaláta télire: egyszerű és egészséges savanyúság

A cékla az egyik legértékesebb zöldségünk. Különleges színe és érdekes íze alkalmassá teszi arra, hogy a szürke téli napok étkezéseit feldobjuk vele. Többféle módon elkészíthetjük, leggyakrabban céklasaláta vagy tormával ízesített savanyúság formájában kerül az...

legjobb lekvár receptek

Legjobb házi lekvár receptek

A házi lekvárok, vagyis a gyümölcsökből cukorral vagy anélkül készült gyümölcsízek sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Fogyaszthatjuk önmagunkban kenyérre, kalácsra kenve, palacsinta töltelékeként, de a rengeteg hagyományos süteményünk fontos kellékei. Összegyűjtöttem a házi lekvár receptek...

paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam a paradicsom és további gyümölcsök és...