Így nyílnak ki a virágok: gyorsított videó a természet csodájáról

A természet ezer csodája közül igen kiemelkedő szépségű a virágok nyílása. Némelyik szinte a szemünk láttára borul virágba, míg a másiknak több óra, esetleg több nap kell, hogy a csöpp bimbóból kifejlett virág fejlődjön. Most egy gyorsított videón pár perc alatt átélheted ezt a csodát. Nézd meg, hogy nyílnak ki a virágok!

japánbirs, Így nyílnak ki a virágok

Találtam egy látványos, gyorsított videót, aminek köszönhetően több különleges növény virágba borulását követheted nyomon.

Így nyílnak ki a virágok – csodálatos videó

Kattints és gyönyörködj a természet szépségében!

További csodálatos videók a növényvilágból

Insel Mainau egy csodálatos hely, a virágimádók mekkája. A kis sziget a Boden-tó északi medencéjében, német területen fekszik. Híd köti össze a szárazfölddel, de hajóval is megközelíthető. A szigeten található botanikus kert, történelmi kastélypark és kulturális központ, Németország egyik legvonzóbb turisztikai létesítménye, évente kétmillió látogatót vonz.

A növényeket többségét szépségükért, gyümölcseikért tartjuk. Ahhoz, hogy termések kifejlődhessenek bizony egy fontos momentum, a beporzás, vagyis a megtermékenyítés is szükséges. Elevenítsük fel a biológia órákon tanultakat, nézzük meg, hogy történik beporzás, hogy szexelnek a virágok!

A tulipánok és Hollandia neve teljesen összeforrt. Pedig a tulipánok nem is itt, hanem Ázsiában őshonosak. Hollandiába csak a 16. században kerültek, mára viszont Hollandia a legnagyobb tulipán és tulipánhagyma termesztő ország. A tulipánvirágzás Hollandiában igazi örömünnep. Keukenhofból, a gyönyörű tulipános kertből hoztam egy vidám, színpompás és szívmelengető tavaszi videót.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük