Így szexelnek a virágok

A növényeket többségét szépségükért, gyümölcseikért tartjuk. Ahhoz, hogy termések kifejlődhessenek bizony egy fontos momentum, a beporzás, vagyis a megtermékenyítés is szükséges. Elevenítsük fel a biológia órákon tanultakat, nézzük meg videón is, hogy történik beporzás, azaz hogy szexelnek a virágok!

így szexelnek a virágok

A  növények egész élete a fajfenntartásról szól. Eszedbe jutott már egy különleges virág láttán, hogy szépsége csupán a szexről szól? Pedig így van! A növények különleges formái, elbűvölő színviláguk, a bódító vagy épp kibírhatatlanul büdös illatuk, egyedülálló hőmérséklet változattó képességük egyetlen célja egy jó kis szex.

Egy fantasztikusan élvezetes, gyönyörű videóra bukkantam, ami bemutatja, hogy a növények milyen praktikákat alkalmazza hódítják meg, vonzzák magukhoz a rovarokat. Jonathan Drori lenyűgöző videója bemutatja azokat a fortélyokat, trükkös módszereket, melyeket a több, mint 250 ezer virágos növényfaj fejlesztett ki, hogy magához csalogassa a beporzó rovarokat és fennmaradhasson.

A festői szépségű képekkel gazdagított és jó humorú előadásból azt is kiderül, hogy a növényvilágban is mindennek van ára. Egy-egy növény akár évtizedekig fejlődik azért, hogy egyetlen egyszer virágba boruljon, ami aztán a pusztulását is okozza. A rovarok sem önzetlenül végzik a beporzást, éltető nektárt remélnek tőle.

A videó angol nyelvű, magyar felirattal, így akár angol nyelvleckeként is kitűnő. Mindenképp nézd meg, érdemes!

Így szexelnek a virágok – videó

Mennyivel jobban élveznék a diákok a biológia órát és óvnák a természetet, ha így magyaráznák el nekik tanáriak az élet apró dolgait!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük