Tulipáncsodák Vácrátóton – videó

Tulipáncsodák kis hazánk is léteznek, azokért nem kell feltétlenül Hollandiába utazni. A Vácrátói Nemzeti Botanikus Kertben minden év tavaszán varászlatos tulipános kertté változik. A kikelet egyéb csodái mellett szebbnél szebb tulipánok ezrei tündökölnek április közepétől május elejéig. 

tulipán csodák

Hazánk legnagyobb és legtöbb növényfajjal büszkélkedő botanikus kertje, a Vácrátóti Botanikus kert minden hónapban kínál különlegességeket. A tévesen Vácrátóti Arborétumként is hívott, több mint 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus kert bármikor érdemes ellátogatni, de talán tavasszal, a több ezer tulipán nyílásának idején a legszebb.

A 27 hektáros terület minden évszakban lebilincselő látványt nyújt, de azért talán a tavasz, a tulipánok pompázása a legszebb időszak. A hagymás növények elvirágzása után egynyári virágok, muskátli és rózsa bemutatók, hangulatos sétautak, a természet sok-sok apró csodája várja a kicsiket és nagyokat.

A csodálatos szín és formavilágú tulipán (Tulipa sp., régi nevén: tulipánt) a tavasz kertek megszépítője, az egyik legkedveltebb tavaszi hagymás növény. Szépségén túl nagy erénye, hogy egyszerűen gondozható. Őszi ültetéssel már a következő évben hozzá gyönyörű virágait. A teleltetéssel nem kell bajlódni, sőt még magától is szaporodik. Az első évben cserépben is virágoztatható. Az így nevelt tulipánhagymákat az elnyílás után érdemes azonban a kertbe ültetni, mert a cserépben nincs elég élettere és tápanyaga a növekedéshez.

Nézd meg a kedvcsináló videót!

Tulipáncsodák Vácrátóton – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük