Insel Mainau, a Bóden-tó csodálatos virágszigete – videó

Insel Mainau egy csodálatos hely, a virágimádók mekkája. A kis sziget a Boden-tó északi medencéjében, német területen fekszik. Híd köti össze a szárazfölddel, de hajóval is megközelíthető. A szigeten található botanikus kert, történelmi kastélypark és kulturális központ, Németország egyik legvonzóbb turisztikai létesítménye, évente kétmillió látogatót vonz.

Insel Mainau

Mainau, a csodálatos virágsziget története

Mainau kis sziget a Boden-tó északi medencéjében, az Überlingeni-tóban.  A Németország Baden-Württemberg tartományában található sziget közigazgatásilag Konstanz városhoz tartozik. Híd köti össze a szárazfölddel. A Bodeni-tó felől menetrend-szerinti hajóval is megközelíthető, ami a sziget keleti végében köt ki.

Mint botanikus kert, történelmi kastélypark és kulturális központ, Németország egyik legvonzóbb turisztikai létesítménye.

Mainau szigetén, a 45 hektáros területen Kr. e. 5000-ből való település nyomait is megtalálták. Az első elvetett magokat a Szentföldről hazatérő kereszteslovagoknak tulajdonítják. 1827-ben Esterházy Miklós tulajdonába került a sziget, neki köszönhető a botanikus kert kialakítása és sok növényritkaság ide telepítése. 1856-ban I. Frigyes nagyherceg vásárolja meg, majd 1930-ban leszármazottjáé, Lennart Bernadotte hercegé lesz.

Lennart Bernadotte és családja jelenleg is a sziget közepén található kastélyban lakik. 1974-ben a gróf és felesége, Sonja grófnő kezdeményezésére alapítványt hoztak létre, ez működteti a gyönyörű botanikus kertet.

Mainau virágsziget

Mainau látnivalói

A 45 hektárnyi területen egyidőben több ezernyi virág gyönyörködteti a látogatókat. A park virágjai úgy vannak összeválogatva, hogy mindig legyen nyíló virág. A színek egyeztetése, a virágok csoportosítása kitűnő ízlésről és szaktudásról tanúskodik.

A tavaszi virágszőnyeg életre keltéséhez ősszel 600 ezer virághagymát ültetnek el. Tavasszal 1 millió 200 ezer virág pompázik, ezek közül 550 különböző tulipán, 200-féle nárcisz és jácint, valamint 280 fajta rododendron.

Az óriási méretű fák mellett találhatók tulipánfák, ezek között található az Eszterházy herceg által 1830-ban ültetett fa, amely eléri a 43 méteres magasságot.

Az orchidea házban a világszerte virágzó 25 ezer fajta orchideából itt 1200-féle gyönyörködteti a szemet.

Mainau másik csodavilága a lepkeház. Az üvegház ezer négyzetméteres páradús levegőjében rengeteg színpompás pillangó repdes. A lepkék rendkívül szelídek és barátságosak. Könnyedén előfordulhat, hogy valamelyikünk vállán pihennek meg.

Insel Mainau – 2017 nyár videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük