Tulipánvirágzás Hollandiában – videó

A tulipánok és Hollandia neve teljesen összeforrt. Pedig a tulipánok nem is itt, hanem Ázsiában őshonosak. Hollandiába csak a 16. században kerültek, mára viszont Hollandia a legnagyobb tulipán és tulipánhagyma termesztő ország. A tulipánvirágzás Hollandiában igazi örömünnep. Keukenhofból, a gyönyörű tulipános kertből hoztam egy vidám, színpompás és szívmelengető tavaszi videót.

tulipánvirágzás Hollandiában

Tulipánvirágzás Hollandiában

A tulipánok gazdag forma és színvilágukkal méltán kedveltek hazánkban is. A hollandiai Keukenhofot, az egykori vadászkastély konyhakertjét tartják ma a világ legszebb tavaszi kertjének. Két hete ott jártamkor ismét bebizonyosodott, hogy a kert minden évben új arcát mutatja és megunhatatlan. Nekem a harmadszori látogatásomkor is tudott újat mutatni és akár ma újraindulnék.

„Az évente több százezer látogatót vonzó virágmezőt egy 15. századi kastély vadászterületén alakították ki. A hatalmas kastélyparkban termesztett zöldségek és fűszernövények szolgáltatták a vadhúsból készített étkek friss hozzávalóit. Innen ered a park neve is, ami szószerinti fordításban konyhakertet jelent.

Mai, angol kertre hasonlító formáját többszöri tulajdonosváltás után 1857-ben nyerte el. Az első kiállítást a környék virágtermesztőinek hagymás növényeivel 1949-ben rendezték.Keukenhof minden évben csak két hónapig, a tavaszi virágzások idején tart nyitva. Az év többi részében azon munkálkodnak, hogy ebben a két hónapban tökéletes látványt tudjanak biztosítani. A park szabadtéri területén évente 7 millió hagymás növényt ültetnek el.” – olvasható a Közel és távol utazási blogon.

Nézd meg videón a tulipánvirágzás Hollandiában videót a világ legszebb tavaszi kertjéről!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük