Tulipánvirágzás Hollandiában – videó

A tulipánok és Hollandia neve teljesen összeforrt. Pedig a tulipánok nem is itt, hanem Ázsiában őshonosak. Hollandiába csak a 16. században kerültek, mára viszont Hollandia a legnagyobb tulipán és tulipánhagyma termesztő ország. A tulipánvirágzás Hollandiában igazi örömünnep. Keukenhofból, a gyönyörű tulipános kertből hoztam egy vidám, színpompás és szívmelengető tavaszi videót.

tulipánvirágzás Hollandiában

Tulipánvirágzás Hollandiában

A tulipánok gazdag forma és színvilágukkal méltán kedveltek hazánkban is. A hollandiai Keukenhofot, az egykori vadászkastély konyhakertjét tartják ma a világ legszebb tavaszi kertjének. Két hete ott jártamkor ismét bebizonyosodott, hogy a kert minden évben új arcát mutatja és megunhatatlan. Nekem a harmadszori látogatásomkor is tudott újat mutatni és akár ma újraindulnék.

„Az évente több százezer látogatót vonzó virágmezőt egy 15. századi kastély vadászterületén alakították ki. A hatalmas kastélyparkban termesztett zöldségek és fűszernövények szolgáltatták a vadhúsból készített étkek friss hozzávalóit. Innen ered a park neve is, ami szószerinti fordításban konyhakertet jelent.

Mai, angol kertre hasonlító formáját többszöri tulajdonosváltás után 1857-ben nyerte el. Az első kiállítást a környék virágtermesztőinek hagymás növényeivel 1949-ben rendezték.Keukenhof minden évben csak két hónapig, a tavaszi virágzások idején tart nyitva. Az év többi részében azon munkálkodnak, hogy ebben a két hónapban tökéletes látványt tudjanak biztosítani. A park szabadtéri területén évente 7 millió hagymás növényt ültetnek el.” – olvasható a Közel és távol utazási blogon.

Nézd meg videón a tulipánvirágzás Hollandiában videót a világ legszebb tavaszi kertjéről!

Olvasnivalók a tulipánról

A csodálatos szín és formavilágú tulipán, latinul Tulipa sp., régi magyar nevén: tulipánt a kikeleti kertek megszépítője, az egyik legkedveltebb tavaszi hagymás növény. Szépségén túl nagy erénye, hogy egyszerűen gondozható. Őszi ültetéssel már a következő évben hozzá gyönyörű virágait. A teleltetéssel nem kell bajlódni, sőt még magától is szaporodik. Az első évben cserépben is virágoztatható. A cserépben nevelt tulipánhagymákat az elnyílás után érdemes azonban a kertbe ültetni, mert a cserépben nincs elég élettere és tápanyaga a növekedéshez. Összefoglaltam a tulipán kertben és a cserépben nevelésének legfontosabb tudnivalóit, teendőit. Mindent megtalálsz amit a tulipán ültetése, gondozása, teleltetése, szaporítása témában tudni érdemes és jó néhány érdekességet is elárulok tulipánnal kapcsolatban.

A rózsa mellett a tulipán az egyik legkedveltebb virág. Annak ellenére, hogy nálunk csak tavasszal nyílik, szinte minden évszakban kapható és nem is aranyárban, mint ahogy a középkorban. Ismerd meg, mit üzen a tulipán, azaz mi a tulipán szimbolikája, mi az egyes tulipán színek jelentése!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük