Category: Tartósítás

0

Fűszerolaj készítése házilag

A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle.     Porga Júlia...

Mézes-sütőtökös birslekvár 0

Mézes-sütőtökös birslekvár

Mézes-sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet.      Illésné Nagy Mária ajánlása: “NoSalty-eztettem receptjét formáltam a saját ízvilágomra. Jó szorgoskodást, finom ízeket kívánok!” Mézes-sütőtökös birslekvár hozzávalói...

  • 35
  •  
  • 22
  •  
  •  
birsalmasajt mikróban 0

Birsalmasajt mikróban készítve

A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte. A birsalmának már a megpucolása is elég nagy meló, hát még órákig kevergetni. Kinek van manapság...

  • 106
  •  
  • 5
  •  
  •  
almatöltelék 0

Sokoldalú almatöltelék, akár hullott almából is

Szeretem az almás ételeket és praktikus megoldásokat. Nem meglepő, hogy olvasónk hullott almák hasznosítására mutatott ötlete rögtön megnyerte a tetszésem. Az almaszezonban elrakott almatöltelék kéznél van, ha valami finom almás édességet (pl. rétes, almás...

  • 44
  •  
  • 19
  •  
  •  
0

Birsalma receptek: a legjobb dolog, ami a birsalmával történhet

Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. Ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja. Nyersen szinte ehetetlen. Válogass a...

  • 134
  •  
  • 14
  •  
  •  
legjobb szilvás ételek receptjei 0

Legjobb szilvás ételek receptjei

A szilva az egyik legfinomabb és legjobban felhasználható gyümölcsünk. Gombócba, süteményekbe is kitűnő, a belőle készült lekvárnak pedig kevés párja van. Sok receptet megosztottam már a blogban a levestől a gombócon és a süteményeken...

Hónapokig elálló ételízesítő 0

Hónapokig elálló ételízesítő készítése házilag

Az idei időjárás nagyon nem kedvezett a zöldségféléknek. Már most az egekben az alapvető zöldségfélék ára is. Az agyon sózott és kemikáliákkal tartósított tartósított ételízesítőknek nem vagyok híve. A hónapokig elálló ételízesítő elkészítése egyszerű....

  • 42
  •  
  • 13
  •  
  •  
cukrozott szilva nyersen eltéve 0

Cukrozott szilva nyersen eltéve

Cukrozott szilva nyersen eltéve befőttként is finom. Ha valami különlegesre vágyunk és nem elégszünk meg a napon aszalt szilvával, készítsünk belőle befőttet főzés nélkül!      Kordics-Újvári Veronika: “A szomszédasszonyom készíti el minden évben....

  • 201
  •  
  • 10
  •  
  •  
sárgadinnye befőtt 0

Sárgadinnye befőtt eltevése

A sárgadinnye befőtt készítése egyszerű és gyors. Olvasónk minden évben elkészíti, hogy aztán majd megédesítse a téli estéket.      Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: “Még van sárga dinnye érdemes kipróbálni télen kincset ér 🙂 Pár évvel ezelőtt találtam a...

  • 99
  •  
  • 19
  •  
  •  
házi őszibarack lé 0

Házi őszibaracklé készítése

A kertben termelt zöldségekből és gyümölcsökből érdemes a vitaminszegény napokra is bespájzolni. Gyümölcsökből a lekvárok és az ivólevek állnak el legtovább. Olvasónk a házi őszibaracklé készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.     Hangya Erika:...

szilvalekvár rummal 0

Szilvalekvár rummal

A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt.     Sinka Erika a...

szódás meggy 0

Szódás meggy: főzés nélküli “konyakos meggy”

Szódás meggy. Sose hallottam még. Azt meg vajon eszik vagy isszák? – volt az első reakcióm. Aztán megláttam a fotót és egyértelművé vált, hogy ez valójában egy meggybefőtt. Meggybefőtt alkoholos ízzel úgy, hogy egyetlen...

Főzés nélküli gyümölcslekvár és szörp 0

Főzés nélküli gyümölcslekvár és szörp

Ha mindig is irtóztál a macerás lekvárfőzéstől vagy utáltad a kánikulában a tűzhely mellett állva kevergetni a lekvárnak valót, akkor a főzés nélküli gyümölcslekvár és szörp épp neked való. Nem hallottam még ilyenről, de Kovács...

  • 72
  •  
  • 16
  •  
  •  

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás