Category: Tartósítás

0

Káposztával töltött paprika télire -recept

A káposztával töltött paprika készítése egyszerű. Leginkább az szokott gondot okozni, hogy a paprika megpuhul vagy beszürkül. Olvasónk elmondja, hogy készül nála a ropogós és színét megtartó finom savanyúság. Káposztával töltött paprika hozzávalói 2...

  • 455
  •  
  •  
  •  
  •  
0

Sült gyümölcstea – természetes antibiotikum

Bár sült gyümölcsteát ígértem a címben, de valóban egy olyan egészséges csemegét hoztam, ami sokoldalúan felhasználható. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük az ízlésünk szerint. Télen aztán fantáziánk és kívánságunk szerint használhatjuk fel a nyár zamatait.  ...

  • 131
  •  
  •  
  •  
  •  
0

Szilvalekvár vörösborral hagyományosan készítve

A szilva lekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan....

  • 113
  •  
  •  
  •  
  •  
0

Fűszerolaj készítése házilag

A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle.     Porga Júlia...

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mézes-sütőtökös birslekvár 0

Mézes-sütőtökös birslekvár

Mézes-sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet.      Illésné Nagy Mária ajánlása: “NoSalty-eztettem receptjét formáltam a saját ízvilágomra. Jó szorgoskodást, finom ízeket kívánok!” Mézes-sütőtökös birslekvár hozzávalói...

  • 35
  •  
  • 22
  •  
  •  
birsalmasajt mikróban 0

Birsalmasajt mikróban készítve

A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte. A birsalmának már a megpucolása is elég nagy meló, hát még órákig kevergetni. Kinek van manapság...

  • 106
  •  
  • 5
  •  
  •  
almatöltelék 0

Sokoldalú almatöltelék, akár hullott almából is

Szeretem az almás ételeket és praktikus megoldásokat. Nem meglepő, hogy olvasónk hullott almák hasznosítására mutatott ötlete rögtön megnyerte a tetszésem. Az almaszezonban elrakott almatöltelék kéznél van, ha valami finom almás édességet (pl. rétes, almás...

  • 139
  •  
  • 20
  •  
  •  
0

Birsalma receptek: a legjobb dolog, ami a birsalmával történhet

Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. Ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja. Nyersen szinte ehetetlen. Válogass a...

  • 134
  •  
  • 14
  •  
  •  
legjobb szilvás ételek receptjei 0

Legjobb szilvás ételek receptjei

A szilva az egyik legfinomabb és legjobban felhasználható gyümölcsünk. Gombócba, süteményekbe is kitűnő, a belőle készült lekvárnak pedig kevés párja van. Sok receptet megosztottam már a blogban a levestől a gombócon és a süteményeken...

  • 147
  •  
  • 6
  •  
  •  
csalamádé eltevése télire egyszerűen 0

Csalamádé télire egyszerűen

A csalamádé vagy más néven vegyes vágott savanyúság méltán az egyik legkedveltebb téli savanyúságunk. A zöldségek felszeletelése ugyan időigényes egy kicsit, de finomsága és egyszerűsége miatt ennyi áldozatot igazán hozhatunk. Csalamádé télire egyszerűen hozzávalói...

  •  
  •  
  • 16
  •  
  •  

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás