Category: Tartósítás

Cukkini csatni (cukkini chutney) recept

A csatni (chutney), a zöldségekből vagy gyümölcsökből készült fűszeres indiai mártás egyre népszerűbb hazánkban is. Nem is csoda, hisz édes és savanykás, valamint csípős összetevőinek köszönhetően a magyar ízlésvilághoz is közel áll. A cukkini...

Káposztával töltött paprika télire – recept

A káposztával töltött paprika készítése egyszerű. Leginkább az szokott gondot okozni, hogy a paprika megpuhul vagy beszürkül. Olvasónk elmondja, hogy készül nála a ropogós és színét megtartó finom savanyúság. Káposztával töltött paprika hozzávalói 2...

Sült gyümölcstea – természetes antibiotikum

Bár sült gyümölcsteát ígértem a címben, de valóban egy olyan egészséges csemegét hoztam, ami sokoldalúan felhasználható. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük az ízlésünk szerint. Télen aztán fantáziánk és kívánságunk szerint használhatjuk fel a nyár zamatait. Az...

Szilvalekvár vörösborral hagyományosan készítve

A szilvalekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan. Íme...

Fűszerolaj készítése házilag

A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle. Fűszerolaj készítése Porga Júlia...

szőlő mag, szőlősajt

Szőlősajt, az egészséges nassolnivaló

A szőlősajt nem egyszerűen csak egy kis édes nassolnivaló, sokkal több annál. A szőlő egyik legértékesebb részét, a szőlőmagot is tartalmazza, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője. Szőlőmagos szőlősajt készítése...

Mézes-sütőtökös birslekvár

Mézes-sütőtökös birslekvár

Mézes-sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet.  Illésné Nagy Mária ajánlása: “NoSalty-ezt ettem receptjét formáltam a saját ízvilágomra. Jó szorgoskodást, finom ízeket kívánok!” Mézes-sütőtökös birslekvár hozzávalói 40...

birsalmasajt mikróban

Birsalmasajt mikróban készítve

A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte. A birsalmának már a megpucolása is elég nagy meló, hát még órákig kevergetni. Kinek van manapság...

Birsalma lekvár cukorral

Birsalma lekvár cukorral

A cukormentes birsalma lekvár receptjét már leírtam, most viszont azt mutatom meg, hogy készül a birsalma lekvár cukorral. Nincs benne semmi trükk. Egyszerű, de nagyon ízletes lekvár lesz belőle. A birsalma az egyik legegészségesebb gyümölcs,...

almatöltelék

Sokoldalú almatöltelék, akár hullott almából is

Szeretem az almás ételeket és praktikus megoldásokat. Nem meglepő, hogy olvasónk hullott almák hasznosítására mutatott ötlete rögtön megnyerte a tetszésem. Az almaszezonban elrakott almatöltelék kéznél van, ha valami finom almás édességet (pl. rétes, almás...

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás