Narancsos-sárgarépás vitaminbomba

A téli vitaminhiány pótlására kevés hatásosabb dolog van, mint egy jó kis ivólé. A narancsos-sárgarépás vitaminbomba nem csak egészséges, de nagyon finom is. 

narancsos-sárgarépás vitaminbomba

“Ezt a finom, rostos ivólevet minden év elején szoktam elkészíteni amikor már kezd kiürülni a vitaminraktárunk, fáradékonyak, lemerültek vagyunk. Már a puszta látványától is feltöltődik az ember, olyan csodás, ragyogó színe van 🙂
A kiürült D- vitamin készletek feltöltésére, látásjavításra, és még sok probléma megelőzésére, javítására lehet “orvosság”. Tökéletes, kiadós és nagyon finom!
Jó szívvel ajánlom kicsiknek, nagyoknak egyaránt! :)” – ajánlotta Illésné Nagy Mária

Narancsos-sárgarépás vitaminbomba hozzávalói 🥕🍊

  • kb.1,30 kg sárgarépa,
  • 4 egész narancs,
  • 15-20 dkg nádcukor (elmaradhat, ha jó édes a répa),
  • 1 egész citrom leve,
  • 0,7 liter jaffa szörp (narancs szörp, ez ne maradjon ki belőle, mert e nélkül erőteljesen répa ízű lesz a lé),
  • 3 liter víz.

Narancsos-sárgarépás vitaminbomba elkészítése

  • a sárgarépát megtisztítjuk,
  • feldaraboljuk,
  • a narancsok héját eltávolítjuk az alatta lévő fehér héjjal együtt,
  • a gyümölcshúst daraboljuk,
  • a répához adjuk,
  • annyi vizet öntünk hozzá, hogy bőven ellepje,
  • puhára főzzük, (Lehet kuktába is tenni, kb. 15 perc alatt megfő),
  • a megfőtt, kihűlt répás alapot a levével együtt simára, selymesre turmixoljuk,
  • 3 liter vizet felforralunk,
  • hozzáöntjük a turmixolt masszát,
  • cukrot, facsart citromlevet és a jaffa (narancs) szörpöt is,
  • jól elkeverjük,
  • hűtjük,
  • üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk,
  • hidegen fogyasztva a legfinomabb.

“Semmilyen tartósítószert nem tettem bele, ezért kb. 1 hét alatt célszerű elfogyasztani folyamatos hűtés mellett!
Ha valakinek tömény, sűrű lenne, lehet vízzel hígítani.

Saját tapasztalat: állásban besűrűsödik, ezenkívül javasolt megkóstolni a cukor adagolása előtt ill. közben, mert hihetetlenül édesek mostanában a sárgarépák! (pl. a Lidl-ben kapható is)
Amíg valaki nem kóstolta, nem tudja milyen finom, persze, azért nem árt szeretni hozzá…..a sárgarépát! 😍
Készítsétek el és fogyasszátok jó egészséggel! 😋”

Nagyon köszönjük Illésné Nagy Máriának 

Kovács Valéria Márta: “Mi teljesen nyersen készítjük. Nem főzzük, mert elveszti a vitamint. Nálunk 1 alma, 1 répa, 1 citrom, 1 cékla. Mindez nyersen megmosva és 4-be vágva megy a centrifugaba. Kb. 4-5 dl lé jön ki, ezt isszuk ketten a férjemmel minden reggel. Mindegy, hogy téél vagy nyár van.

További ivólé receptek

  • 450
  •  
  • 10
  •  
  •  
  • 450
  •  
  • 10
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 6 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás