Ezek a pillangócsalogató növények egyetlen kertből sem hiányozhatnak

A pillangócsalogató növények egyetlen kertből sem hiányozhatnak. A napos helyet kedvelő növények többsége nemcsak színes, hanem illatos is, amivel képesek magukhoz édesgetni a csodálatos pillangókat. Már pedig a kert az egyik virágról a másikra repkedő színes pillangókkal lesz teljes.

pillangócsalogató növények

Pillangócsalogató növények a kertbe

A legszínpompásabb kert is élettelennek tűnik, ha nem látogatják a repkedő méhecskék és pillangók. A lepkék kertbe csábításához nincs szükség varázslatra. Csupán pár illatozó virág és néhány szabály betartása már meghozza a sikert és a boldogan szállingózó pilléket.

A pillangók imádják az élénk színeket, a nektárdús és erős illatú virágokat. Akkor maradnak a kertben, ha megfelelő életteret találnak maguknak. A csoportosan ültetett, tarka virágok mellett mindenek előtt szükségük van napos helyre, mert lételemük a meleg. Ugyanakkor nedvességre is szükség van ahhoz, hogy vizet tudjanak inni. Sűrű bozót vagy rovarhotel szolgálhat nekik éjszakai menedékhelyül. A növények levelei adhatnak a hernyóknak táplálékot.

Fontos: Ha lepkéket szeretnénk látni a kertben, semmiképp ne használjunk rovarirtót.

A pillangók az élénk színű és szagos virágokat kedvelik.

Legjobb pillangócsalogató növények: 

Ne feledkezzünk meg a pillangók itatásáról is. Ha tovább szeretnénk kényeztetni kis kedvenceinket, készítsünk sziklakertet sütkérezésre alkalmas sziklával és pillangó-itatóval. Itatáshoz egy kis tálkába cukros vizet tegyünk, kerülhet bele gyümölcs is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük