Tagged: gríz

gríz, azaz a búzadara fontos konyhai alapanyag, amit sok desszerthez használhatunk, grízes sütemények receptje, grízes desszertek

mi mennyi a konyhában

Mi mennyi a konyhában?

A kezdő háziasszonyok tapasztalat hiányában minden receptet pontosan követnek és szeretnek minden hozzávalót pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha...

rántott tejbegríz recept

Rántott tejbegríz receptje

A rántott tejbegríz talán kicsit furcsán hangzik elsőre. De ha már úgyis azt mondják, hogy mi magyarok mindent kirántunk, akkor próbáljuk ki ezt is. Aztán az első kóstolás után kiderül, érdemes-e időt pocsékolni a...

sajtgombóc leves

Sajtgombóc leves receptje

A sajtgombóc leves nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető. Ünnepi alkalmakra is kiváló választás, biztos, hogy a család kedvence lesz. Sajtimádóknak kötelező elkészíteni. A sajtgombóc levesben az a különleges, hogy szakítunk a hagyományokkal és...

grízgaluska (daragaluska)

Tökéletes grízgaluska (daragaluska) receptje

A tökéletes grízgaluska vagy más néven daragaluska elkészítésébe sokaknak beletörik a bicskájuk. Tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy pont jó legyen az állaga, ne essen szét, ugyanakkor ne legyen kemény sem. Olvasónk elárulja a titkot,...