Sajtos cukkini receptje
Nem hiszem, hogy van egyszerűbb nyári étel, mint a sajtos cukkini. Pár perc elkészíteni és pár perc elfogyasztani is. Szinte le sem kell írni a receptet, olyan gyerekjáték az elkészítése.
A cukkini egyszerűen termeszthető és a konyhában nagyon sokféleképpen falhasználható zöldség. A virágokat sörtésztába mártva vagy töltötten érdemes elkészíteni. is lehet a virágokat. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.
A cukkini termés felhasználására itt a blogon is rengeteg ötletet adtam, pl. cukkinikrém, hús nélküli főétel, csirke hússal készítve, rántott cukkini, muszaka, cukkini saláta télire, cukkinis-diós sütemény, stb.
Sajtos cukkini receptje
Hozzávalói (4 főre)
- 3 – 4 db közepes cukkini,
- 40 dkg sajt (ízlés szerint lehet bármilyen: parmezán, trappista, mozarella, stb),
- olaj,
- só,
- bors,
- esetleg rozmaring,
- esetleg fokhagyma.
Sajtos cukkini elkészítése
- melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra,
- mossuk meg a cukkinit és vágjuk le mind a két végét,
- meghámozni csak akkor kell, ha már nem gyenge a cukkini,
- vágjuk félbe vagy ha úgy tetszik vastagabb szeletekre,
- kenjük meg olajjal,
- fűszereket és a sajtot keverjük össze,
- ínyencek tehetnek bele fokhagymát és rozmaringot is, de ez el is maradhat,
- szórjuk meg a cukkinit a a sajttal,
- 15-20 perc alatt készre sül,
- önmagában is kitűnő, de adhatunk hozzá párolt rizst és tartármártást is.
Nagyon köszönöm Mihály Klárának!
Még több cukkinis recept
A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható. Leves, főétel, sőt még sütemény is készíthető belőle. Fagyaszthatjuk vagy akár többféleképpen tartósítahatjuk is.