Category: Tartósítás, befőzés

paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam a paradicsom és további gyümölcsök és...

Legjobb epres receptek

Legjobb epres receptek – egyszerűtől a villantósig

Az eperszezon közepén jól jönnek az epres sütemény receptek. Gyorsan össze is szedtem a kedvenceim, itt vannak a legjobb epres receptek. Van köztük pohárkrém, diétás formában is, sütés nélküli sütemény, muffin, torta és villantós...

legjobb lekvár receptek

Befőzési kisokos – egyszerű receptekkel és praktikákkal

Kár lenne a kertben megtermett gyümölcsöket veszni hagyni, érdemes befőzni, tartósítani a téli hónapokra. Befőtt, lekvár, szörp, likőr és savanyúság is készülhet belőlük. Befőzési kisokos címmel egy befőzéssel kapcsolatos összefoglalót hoztam egyszerű receptekkel és...

Fermentálással tartósított fejes káposzta és cékla

Fermentálás: a természetes tartósítás és savanyítás erjesztéssel

Télen egyre kevesebb hazai, friss zöldséghez és gyümölcshoz jutunk hozzá, miközben épp ekkor lenne a legnagyobb szükségöünk a vitaminokra. A fermentálás egy szuper eljárás, amit bevethetünk az egészségünk érdekében. Csak az utóbbi években lett...