Category: Tartósítás, befőzés
A ketchup házilag készítve nem más, mint az üvegbe zárt nyár. Ha a hozzávalókat saját magunk meg tudjuk termelni a kertünkben, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kész ketchup csakis egészséges hozzávalókat tartalmaz. De ha...
A bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény. Bazsalikomos paradicsomlekvár receptje Kovács Katalin készítette a...
Ha már úgy gondolnád, hogy minden cukkinis receptet megmutattam itt az oldalon, akkor tévedsz. Olvasóinknak köszönhetően mindig akad egy újabb recept. Most például a cukkini saláta, ami egy újabb jó savanyúság télire. Cukkini saláta...
Az élelmiszer üzletekben kapható agyon sózott és kemikáliákkal tartósított ételízesítők helyett jó alternatíva lehet a saját magunk által készített egészségesebb változat. A hónapokig elálló ételízesítő házilag is egyszerűen elkészíthető. Különösen jó megoldás, ha zöldségeket...
Mindig is tudtam, hogy a cukkini egy nagyszerű és sokoldalúan felhasználható zöldségféle. Na de az, hogy még ananászbefőtt is készülhet cukkiniből, meg sem fordult a fejemben. Bedi Istvánné olvasónk pedig már el is készítette...
A szilvalekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan. Íme...
A káposztával töltött paprika télire való eltevése egyszerű. Leginkább az szokott gondot okozni, hogy a paprika megpuhul vagy beszürkül, bebarnul. Olvasónk elmondja, hogy készül nála a ropogós, finom, és a színét is megtartó finom...
A fűszerek lefagyasztása egyszerű és igen hasznos tud lenni. Illésné Nagy Mária most elárulta, milyen trükköket alkalmazva biztosítja a nyár ízeit a hideg hónapokra. Fűszerek lefagyasztása „Tippek, trükkök, fortélyok….Figyelem!…. már most érdemes a télre...
A savanyú paprika az egyik legegyszerűbben elrakható savanyúság. A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik. Savanyú paprika receptje Többféle paprika...
A cukkini egyre kedveltebb zöldségféle. Egyszerűen termeszthető, sokoldalúan felhasználható. Rengeteg húsos és húsmentes étel készülhet belőle a cukkinikrémtől a leveseken át egészen a görög muszakáig. Most itt a cukkini savanyúság felfedezésének és eltevésének ideje!...
Az ayran egy hűsítő és frissítő ital, a török konyha egyik jellegzetessége. Hagyományosan kefirből, vízből és sóból készül, bár az ízek változhatnak attól függően, hogy ki hogyan szereti. Most jótékony hatásainak ismertetése mellett egy...
Az utak mentén akár vadon is termő, apró szemű mirabella szilvát (Prunus mirabella) a köznyelv leginkább cseresznyeszilva vagy potyóka szilva néven ismeri, bár van ahol fosóka szilvának hívják. Kis, gömbölyű gyümölcse sárga, narancssárga vagy...
A napfény íze nevet adta Sinka Erika a speciálisan ízesített, többféle gyümölcsből készülő vegyes gyümölcslekvárjának. Nagyon találó a név. Valóban benne van a nap minden sugara, amivel a vegyszermentesen gondozott zamatos gyümölcsök beértek. El...
Pikáns fügelekvár készítéséhez hoztam olvasói ötleteket. Bár mutattam már, hogy készül a fenséges fügelekvár, de ha nálad is sok füge terem, akkor jól jöhet egy kicsit más recept. Nézd meg, hogy készül a pikáns...