Category: Tartósítás, befőzés
A szőlősajt nem egyszerűen csak egy kis édes nassolnivaló, sokkal több annál. A szőlő egyik legértékesebb részét, a szőlőmagot is tartalmazza, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője. Olvasónk elárulja, hogy...
Időnként érdemes egy kicsit kísérletezni és új ízeket kipróbálni a lekvárok terén is. Az ízesítéshez sok minden bevethető. Pikáns lekvárok receptötletét hoztam az olvasóktól. Pikáns lekvárok az olvasóktól Már eddig is osztottam meg néhány...
A csatni (chutney), a zöldségekből vagy gyümölcsökből készült fűszeres indiai mártás egyre népszerűbb hazánkban is. Nem is csoda, hisz édes és savanykás, valamint csípős összetevőinek köszönhetően a magyar ízlésvilághoz is közel áll. A cukkini...
Kevesen tudják, hogy a füge zamatos termésén túl a levelei is hasznosíthatók. Már pedig a fügefalevél szörp nyáron kellemes hűsítő, míg télen a nyár ízeit varázsolja az asztalra. Már mutatom is az egyszerű hozzávalókból...
Az utóbbi években igen kedvelt lett a házi dobálós savanyúság. Találkozhatsz még velük vegyes, vödrös vagy hordós savanyúság néven. Van amikor vecsési savanyúságként emlegetik, míg máskor erdélyi eredetűenk mondják. A nagyi féle „mindentbele” télire...
A ketchup házilag készítve nem más, mint az üvegbe zárt nyár. Ha a hozzávalókat saját magunk meg tudjuk termelni a kertünkben, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kész ketchup csakis egészséges hozzávalókat tartalmaz. De ha...
A bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény. Bazsalikomos paradicsomlekvár receptje Kovács Katalin készítette a...
Ha már úgy gondolnád, hogy minden cukkinis receptet megmutattam itt az oldalon, akkor tévedsz. Olvasóinknak köszönhetően mindig akad egy újabb recept. Most például a cukkini saláta, ami egy újabb jó savanyúság télire. Cukkini saláta...
Az élelmiszer üzletekben kapható agyon sózott és kemikáliákkal tartósított ételízesítők helyett jó alternatíva lehet a saját magunk által készített egészségesebb változat. A hónapokig elálló ételízesítő házilag is egyszerűen elkészíthető. Különösen jó megoldás, ha zöldségeket...
Mindig is tudtam, hogy a cukkini egy nagyszerű és sokoldalúan felhasználható zöldségféle. Na de az, hogy még ananászbefőtt is készülhet cukkiniből, meg sem fordult a fejemben. Bedi Istvánné olvasónk pedig már el is készítette...
A szilvalekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan. Íme...
A káposztával töltött paprika télire való eltevése egyszerű. Leginkább az szokott gondot okozni, hogy a paprika megpuhul vagy beszürkül, bebarnul. Olvasónk elmondja, hogy készül nála a ropogós, finom, és a színét is megtartó finom...
A fűszerek lefagyasztása egyszerű és igen hasznos tud lenni. Illésné Nagy Mária most elárulta, milyen trükköket alkalmazva biztosítja a nyár ízeit a hideg hónapokra. Fűszerek lefagyasztása „Tippek, trükkök, fortélyok….Figyelem!…. már most érdemes a télre...
A savanyú paprika az egyik legegyszerűbben elrakható savanyúság. A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik. Savanyú paprika receptje Többféle paprika...