Category: Sós sütemények, pogácsák
Nagyanyáink elfeledett, majd jópár éve újra felfedezett növénye, a medvehagyma igen egészséges és nem mellesleg igen ízletes. Leggyakrabban pogácsa készül belőle. Bagányné Irén olvasónk medvehagymás vajaspogácsa receptje igen csak meghozta a kedvem a kipróbálásra! Medvehagymás...
Bodi mama sajtos pogácsája nevének eredetéről semmit nem tudok. A fotót elnézve viszont akár az én nagyanyám pogácsája is lehetne, amit sajnos már csak emlékeimben él, már nincs rá módom újra megkóstolni. Az biztos,...
A rétes kész réteslapból nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Csupán a tölteléket kell elkészíteni és fél óra sütési idő után már falatozhatjuk is a finomságot. Íme néhány recept, amelyekkel különböző töltelékekkel töltheted meg a...
A pogácsát nem lehet megunni. Rengeteg változatban, különböző összetevőkkel készülhet. Sok pogácsa receptet megosztottam már én is. Olvasómnak köszönhetően most a két sajtos, joghurtos pogácsa receptjét hoztam el, amelynek igazán különleges ízt ad a...
A kefíres lángos az egyik legegyszerűbben elkészíthető lángos fajta. Most, hogy már hungarikummá is választották a zsiradékban sült kelt tésztás finomságot, ideje, hogy a kefíres lángos receptjét is megmutassam. Kefíres lángos receptje – 6...
A koktélvirslivel töltött szerencsemalac leveles tésztából igazi szilveszteri bulira való finomság. A malacok kialakításával ugyan bíbelődni kell egy kicsit, de ha készen vesszük a levelestésztát, akkor már is megspóroltunk egy csomó időt. Szerencsemalac leveles...
A leveles tésztában sült koktélvirslinél kevés egyszerűbb és nagyszerűbb szilveszteri vendégváró létezik. A leveles tésztát akár készen is megvásárolhatjuk, így csupán az összeállítási és sütési idővel kell számolni. Már mutatom is, milyen egyszerűen készül...
A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa jól jön a sok édes sütemény után. Nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis...
Egy vendégvárás vagy házibuli elmaradhatatlan fellépői az italok mellett a sós sütemények is. A sós aprósütemények jól megágyaznak az alkoholos italoknak. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, ugyanakkor nagyon hamar fogynak is. Fogadd szeretettel a legjobb sós...
Az eredeti francia croissantnak nincs párja, de ha valami igazán finomra vágyunk, bátran próbálkozhatunk a vajas croissant elkészítésével. Pillekönnyű, réteges és nagyon finom. Akár sósan magában vagy vajjal megkenve, akár mézzel vagy lekvárral édesen...
A békebeli sajtos ropogós tallér, vagy más néven sajtos tallér a gyerekkori karácsonyaink sós süteménye volt. Kicsit macerás elkészíteni, de imádtuk és testvéremmel szívesen besegítettünk a sütésbe. Nem tudom honnan ered a név, de...
A pogácsa az egyik legkedveltebb hagyományos sós sütemény, melyet előszeretettel sütünk ünnepekre és a hétköznapokra egyaránt. Számos változatban készíthetjük el őket, a zsiradék lehet benne vaj, margarin vagy zsír is. Tésztáját könnyedebbé tehetjük tejföllel...
A sok finom pogácsa recept közül nem hiányozhat a sajtos-köményes pogácsa sem. Egyszerűen elkészíthető. A hajtogatástól szép réteges lesz, a tetejére kerülő köménymag és sajt koronázza meg az ízélményt. Sajtos-köményes pogácsa receptje A pogácsa...
A sajtos hajtovány nagy családi kedvenc Wolf Márta olvasónknál. A fotót elnézve nem is csoda, biztos, hogy nálunk és sokaknál is az lesz. A sós-sajtos vendégváró finomság egy tartalmas leves után második fogásnak is...