Piacos lángos receptje

Hamisítatlan, hagyományos piacos lángos receptjét kaptuk az olvasónktól. Az a fajtát, aminek a külseje ropogósra sül, belül pedig puha és hólyagos a tésztája. Kevés hozzávaló és munka kell hozzá és máris kész a család kedvence, töredék áron, mint ahogy azt a piacon megkaphatnánk.

piacos lángos sajttal és tejföllel

Piacos lángos receptje

„Lángost sütöttem ebédre és most pirított bacon-nel 🥓 gazdagítottam a tésztáját. Kívül ropogósra sül, a belseje pedig puha, foszlós, hólyagos lesz….tejföllel, reszelt sajttal fogyasztottuk (persze, lehet illetve ajánlott fokhagymával is 🧄😉 )” – ajánlotta figyelmünkbe a hagyományos lángos receptjét Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók (4 nagyobb méretű lesz belőle)

Tésztához

  • 30 dkg liszt,
  • 10 dkg rétesliszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 teáskanál tejföl vagy joghurt vagy savó,
  • 2,5-3 dl langyos víz,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 1 evőkanál olaj.

Sütéshez

  • étolaj

Piacos lángos elkészítése

  • A hozzávalókból tésztát dagasztunk,
  • duplájára kelesztjük,
  • lisztezett deszkára borítjuk,
  • kicsit átgyúrjuk (kicsit ragacsos a tészta, de pont ettől lesz nagyon finom!),
  • kb. 20 percet pihentetjük.
  • olajat forrósítunk, majd alaposan beolajozott kézzel, a darabokra vágott tésztát kerek formára húzogatjuk. A közepesnél picit erősebb lángon sütjük a lángost, papírkéztörlőre szedjük ki.

Jó étvágyat kívánok! 😋

Tippek:

  • kockára vágott bacon pirítottam saját zsírján, majd a lángos tésztájához adtam, a hozzávalókkal együtt dagasztottam készre (a receptben szereplő olaj helyett a zsírból mértem ki hozzá),
  • frissen őrölt fekete borsot is tettem a tésztájába, nem rontotta el 😉
  • önmagában is finom, de tálaláskor sajtot és tejfölt is adhatunk hozzá, amivel még teljesebb lesz az ízélmény.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

További lángos receptek

A kefíres lángos az egyik legegyszerűbben elkészíthető lángos fajta. Most, hogy már hungarikummá is választották a zsiradékban sült kelt tésztás finomságot, ideje, hogy a kefíres lángos receptjét is megmutassam.

Hagyományos lángos receptet hoztam, azt a megunhatatlant. A kívül ropogós, belül puha klasszikus lángos otthon is egyszerűen elkészíthető, nem kell a piacra vagy a strandra vagy piacra menni, ha épp megkívánjuk. Egy kis krumpli hozzáadásával lesz tökéletes. Nincs kész öt perc alatt, mert a krumplinak hűlni, a tésztának pedig kelni kell. A házilag készült krumplis lángos ugyanúgy bármivel felturbózható, tehetünk rá fokhagymát, sajtot, tejfölt vagy épp amit megkívánunk. Elfogyasztása garantáltan sokkal rövidebb ideig tart, mint az elkészítése.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük