Category: Sós sütemények, pogácsák
Nagyanyáink elfeledett, majd jópár éve újra felfedezett növénye, a medvehagyma igen egészséges és nem mellesleg igen ízletes. Leggyakrabban pogácsa készül belőle. Bagányné Irén olvasónk medvehagymás vajaspogácsa receptje igen csak meghozta a kedvem a kipróbálásra! Medvehagymás...
Bodi mama sajtos pogácsája nevének eredetéről semmit nem tudok. A fotót elnézve viszont akár az én nagyanyám pogácsája is lehetne, amit sajnos már csak emlékeimben él, már nincs rá módom újra megkóstolni. Az biztos,...
A rétes kész réteslapból nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Csupán a tölteléket kell elkészíteni és fél óra sütési idő után már falatozhatjuk is a finomságot. Íme néhány recept, amelyekkel különböző töltelékekkel töltheted meg a...
A pogácsát nem lehet megunni. Rengeteg változatban, különböző összetevőkkel készülhet. Sok pogácsa receptet megosztottam már én is. Olvasómnak köszönhetően most a két sajtos, joghurtos pogácsa receptjét hoztam el, amelynek igazán különleges ízt ad a...
Másodnap is puha pogácsa jól jön, ha előre kell, vagy tudunk dolgozni és nem akarunk kőkemény, kiszáradt sós süteményt rakni a családi asztalra. A jól bevált recept ismét egy olvasótól származik, aki nagy gyakorlatot...
A kefíres lángos az egyik legegyszerűbben elkészíthető lángos fajta. Most, hogy már hungarikummá is választották a zsiradékban sült kelt tésztás finomságot, ideje, hogy a kefíres lángos receptjét is megmutassam. Kefíres lángos receptje – 6...
A koktélvirslivel töltött szerencsemalac leveles tésztából igazi szilveszteri bulira való finomság. A malacok kialakításával ugyan bíbelődni kell egy kicsit, de ha készen vesszük a levelestésztát, akkor már is megspóroltunk egy csomó időt. Szerencsemalac leveles...
A leveles tésztában sült koktélvirslinél kevés egyszerűbb és nagyszerűbb szilveszteri vendégváró létezik. A leveles tésztát akár készen is megvásárolhatjuk, így csupán az összeállítási és sütési idővel kell számolni. Már mutatom is, milyen egyszerűen készül...
A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa jól jön a sok édes sütemény után. Nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis...
Vannak olyan ételek, amelyek szinte minden magyar karácsonyi asztalon ott vannak. Nálunk például elmaradhatatlan étel a halászlé és a rántott ponty is. Mindig készül mákos guba és diós és mákos beigli is. És persze...
Egy vendégvárás vagy házibuli elmaradhatatlan fellépői az italok mellett a sós sütemények is. A sós aprósütemények jól megágyaznak az alkoholos italoknak. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, ugyanakkor nagyon hamar fogynak is. Fogadd szeretettel a legjobb sós...
Az eredeti francia croissantnak nincs párja, de ha valami igazán finomra vágyunk, bátran próbálkozhatunk a vajas croissant elkészítésével. Pillekönnyű, réteges és nagyon finom. Akár sósan magában vagy vajjal megkenve, akár mézzel vagy lekvárral édesen...
A békebeli sajtos ropogós tallér, vagy más néven sajtos tallér a gyerekkori karácsonyaink sós süteménye volt. Kicsit macerás elkészíteni, de imádtuk és testvéremmel szívesen besegítettünk a sütésbe. Nem tudom honnan ered a név, de...
A tök jó joghurtos zsemle többszörösen kiérdemelte a nevét. Egyrészt nagyon finom, másrészt egy kis kreativitásnak köszönhetően a tökös a kinézete. A tök formájú joghurtos zsemle ősszel igazán aktuális, akár egy halloween partira is...