Category: Receptek

sárgabarack lekvár készítése

Gyümölcs befőzés alapok – milyen gyümölcsöt főzzek be?

Lédús gyümölcsök nélkül elképzelhetetlen a nyár. Szerencsére nagyon jó módszerek léteznek arra, hogy ezeket a ízeket konzerváljuk és ne csak a legmelegebb évszakban élvezzük. Az ízletes lekvárok, ínycsiklandó üvegbe zárt kincsek elkészítése, vagyis gyümölcs...

Kapros-cukkinis csirkemell receptje

A cukkini nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségféle, ráadásul nem túl kényes, nem igényes, egyszerűen nevelhető. Sok cukkinis receptet megosztottam már, most itt egy újabb szuper főétel, a kapros-cukkinis csirkemell. Kapros-cukkinis csirkemell receptje Illésné Nagy Mária...

vendégváró sütemény

Vendégváró sütemény Visky Kati módra

A vendégváró sütemény igazán rászolgál a nevére. Nagyon finom és alkalmas arra, hogy elképráztassa a várt vagy véletlenül betoppanó vendégeket. Nagy erénye, hogy napokig eláll, így az ünnepek előtt megsüthető. Vendégváró sütemény hozzávalói Barna...

levendula szirup

Levendula szirup készítése

A levendula virágai rengeteg illóolajat tartalmaznak. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a konyhában is sokoldaúan felhasználhatjuk. A levendula szirup házilag egyszerűen elkészíthető aromás üdítőital, melynek receptjét már is mutatom. Levendula virágok hasznosítása A levendula gondozása...

Tutti-frutti likőr

Tutti-frutti likőr a kert ízeiből

A tutti-frutti likőr amolyan téli itóka a nyár ízeit rejtve. A legjobb benne, hogy ahogy érnek a gyümölcsök, minden belekerülhet szépen sorban. Decemberre összeérnek az ízek, így akár karácsonyi ajándéknak is adhatjuk. Tutti-frutti likőr...