Category: Zöldséges ételek
A cékla az egyik legértékesebb zöldségünk. Különleges színe és érdekes íze alkalmassá teszi arra, hogy a szürke téli napok étkezéseit feldobjuk vele. Többféle módon elkészíthetjük, leggyakrabban céklasaláta vagy tormával ízesített savanyúság formájában kerül az...
Ha unja már a család a megszokott savanyúságokat, akkor jól jön egy kevésbé ismert recept. A hagymás svéd uborkasaláta frissen is nagyon finom, de kitűnő téli svanyúság is lehet belőle. Ha már unalmas a...
A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam a paradicsom és további gyümölcsök és...
A karalábét sokan csak levesekbe használják, pedig ez az értékes zöldségünk sokkal többet érdemel ennél. Bagányné Irén saját maga termeli a karalábét, így sok ötlete van a felhasználására. A karalábés töltikéhez még a zsenge...
Sült paprika télire receptet osztott meg az olvasónk. Eddig csak üvegben eltett sült, majd savanyított paprikát osztottam meg. Azt viszont fehér és kápia paprikából. A mostani recept szerint a sült paprika a fagyasztóba kerül,...
Sóskamártás, sóskaszósz vagy sóskafőzelék, hívhatták bárhogy gyerekkoromban, én nem szerettem. Pedig alapvetően imádtam a főzelékeket, mártásokat és szószokat. Sőt az egyik kedvenc ételem a spenót volt. Persze nyersen imádtam a savanykás sóskát, na de...
Akinek kertje van, sok egészséges zöldséget megtermel a családnak. És ha már ott a sok finomság, azokat fel is használja. Minél változatosabban és minél több részét felhasználva a vegyszermentes zöldségnek. Olvasónknál karalábés töltike készült,...
A kovászos uborka a nyár egyik legnagyobb találmánya. A hűsítő savanyúság egyszerűen, pár nap alatt elkészíthető. Hidegen a legfinomabb, a forró nyári napokon nagyon jól lehűti a szervezetet. A kovászos uborka sok vitamint tartalmaz,...
A spárga tejszínmártással önálló fogásként is fogyasztaható, de akár köretként is tálalhatjuk egy finom húsétel mellé. Könnyű fogás, így nyár esti vacsorának is kitűnő. Mutatom is a receptet. A spárga vitaminjai A spárga fogyasztásnak...
A zöldbab azon zöldségek közé tartozik, amit a világ legnagyobb területén ismernek és szeretnek. Magyarországon leginkább leves vagy főzelék készül belőle. A változatosság kedvéért most itt a rácbab receptje. Miért együnk zöldbabot? A zöldbab...
Bögrében mérhető cukkini töltés receptet mutatok olvasónk konyhájából. Kicsit furcsa neve van, először azt hittem, töltött cukkini, de nem. Ebbe darabolva kerül a cukkini és ráadásul húsmentes is. Ezt ki kell próbálni! Cukkini töltés...
A kapros-citromos cukkini krémleves igazi nyári finomság. Friss, hűsítő ízét jól kiemeli a tetejére kerülő sajtchips. A cukkini termesztése egyszerű, kezdő szakácsoknak is bátran ajánlható. Már mutatom is a receptet! Wolf Márti kérésére közkinccsé...
A zöld spárgával töltött leveles tészta finom és egészséges. Nem mellesleg pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Spárga felhasználása A közönséges spárga (Asparagus officinalis) a spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe és a spárgafélék (Aspargaceae) családjába tartozó faj....
Medvehagyma szezonban kár lenne kihagyni a fűszeres gyógynövényt az étkezésünkből, így hát elhoztam a medvehagymás receptek legjobbjait. Az újra felfedezett, intenzív illatú gyógynövénynek a virágzás előtt gyűjtött levelei, virágai és hagymája is fogyasztható és...