Category: Zöldséges ételek
Csirkemell gyros vendégváráshoz videó jött velem szembe a kék közösségi oldalon. Pont a legjobbkor. Épp azon törtem a fejem, hogy milyen egyszerű, gyors és étel lenne jó vendégváráshoz, ha a rossz időjárás miatt a...
Ha még mindig akad egy kis hely a spájzban a polcon és még nem lett eleget a télire való zöldésg elrakásból, akkor neked hoztam a mai receptet. A csupa vitamin ropogós saláta télire eltéve...
A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is lehet belőle. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva az egyik legjobb gasztroajándék karácsonyra. Fűszerolaj készítése...
A natúr lecsó télire eltevése különösen annak éri meg, akinek a kertjében megteremnek a hozzávalók. Kár lenne veszni hagyni a megtermelt paprikát és paradicsomot. Bár ha olcsón hozzájutunk a zöldségekhez a piacon, akkor se...
Nagyanyáink nem éltek olyan pazarló életet mint mi. Nem dobtak ki ételt, mindent felhasználtak, ami a kertben megtermett. Még a be nem érő paradicsomok felhasználási módját is kitalálták. A zöldparadicsom télire kitűnő savanyúság lehet....
A fenséges padlizsánkrém receptet ismét egy olvasónk szolgáltatja nekünk. A sült padlizsán üde íze nem kíván különösebb ízesítést, de tehetünk bele majonézt vagy akár mustárt is. Padlizsánkrém receptje A padlizsán (Solanum melongena) a burgonyafélék...
A sokolodalúan elkészítő lecsó igazi nyári étel. Szinte minden családban máshogy készül. Persze mindenki a saját családi lecsó receptjére esküszik. Létezik belőle húsos és vegetáriánus változat is. Fő alapanyagai, a hagyma, a paprika és...
A kovászos uborka leves a leghűsítőbb nyári leves, amit valaha is ettem. Egy forró nyári napon a Pannonhalmi Apátság éttermében kóstoltam először jó pár éve. Nagyon üdítő volt a kánikulában a finom, savanykás, jól...
A töltött cukkini egy egyszerű, gyors és nagyon finom étel. Hoztam is belőle két receptet, az egyik különösen nagy kedvencem, mert megmaradt pörkölt felhasználásával készül. Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem...
A házi vödrös uborka vagy hordós csemegeuborka hatalmas találmány. Az egyszerű receptű, hidegen készülő és nagyon finom dobálós savanyúság pár nap alatt elkészül. Igaz gyorsan fogy, de mivel nagy vödörrel készül egyszerre, sokáig tart....
Ma már mindenféle drága csoda gépeket lehet kapni, ami megkönnyíti a házi asszonyok dolgát. Az aszalógépek is igen népszerűek, de nagyanyáink régi bevált praktikája pont úgy megfelel az aszalt alma vagy aszalt paradicsom készítéshez....
Ha nyár akkor cukkini. A cukkinis ételek finomak, egyszerű és gyors recept alapján szinte gyerekjáték az összeállításuk. Az olcsó cukkiniből változatos ételek készíthetők, így azt sem bánja a család, ha hetente többször kerül az...
A cékla az egyik legértékesebb zöldségünk. Különleges színe és érdekes íze alkalmassá teszi arra, hogy a szürke téli napok étkezéseit feldobjuk vele. Többféle módon elkészíthetjük, leggyakrabban céklasaláta vagy tormával ízesített savanyúság formájában kerül az...
A cukkini könnyen termeszthető zöldség, ezért nyár közepén dömping van belőle a kertekben és a boltokban is igen jó áron férhetünk hozzá. Érdmes ilyenkor már a téli vitaminban szűkösebb napokra is gondolni és kidobás...