Category: Zöldséges ételek

Hamis velő cukkiniből vegetáriánusoknak is

Hamis velő cukkiniből is készíthető, de ugyanígy használhatunk hozzá más zöldséget, például patisszont vagy padlizsánt is. Egyszerű és nagyszerű recept vegetáriánusoknak is. A cukkini egyszerűen termeszthető zöldségféle. A beért termésen a virágokat is hasznosíthatjuk,...

Fűszerolaj készítése házilag

A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle. Fűszerolaj készítése Porga Júlia...

kapros-citromos cukkini krémleves

Kapros-citromos cukkini krémleves

A kapros-citromos cukkini krémleves igazi nyári finomság. Friss, hűsítő ízét jól kiemeli a tetejére kerülő sajtchips. A cukkini termesztése egyszerű, kezdő kertészeknek is bátran ajánlható. Wolf Márti kérésére közkinccsé teszem a kedvenc cukkini krémlevesünk...

zöld spárgával töltött levestészta

Zöld spárgával töltött leveles tészta

A zöld spárgával töltött leveles tészta finom és egészséges. Nem mellesleg pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető.  Spárga felhasználása A közönséges spárga (Asparagus officinalis) a spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe és a spárgafélék (Aspargaceae) családjába tartozó faj....

Medvehagyma zsírban sütve

Medvehagyma zsírban lesütve

A medvehagyma az utóbbi időben sláger növénynek számít. Legtöbben medvehagymás pogácsát és pestót készítenek belőle. Olvasónk a zsírban sütött medvehagymát próbálta ki és nem csalódott. “Figyelem, szezonális praktika következik! Előrebocsátom…nem saját recept, rátaláltam a...

rétegezett sült cukkini

Legjobb cukkinis ételek receptje

A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható.  Olvasói vallomások a cukkini felhasználásáról Takács Ildikó: “Én, mint majdnem mindent kicsit a saját ízlésünkre...

Dobálós savanyúság

Dobálós savanyúság – nyári ízek vödörben is

A dobálós savanyúság kitűnő találmány. Erre nem mondhatom, hogy nagymamám receptje, mert ugyan mindig készültek házi savanyúságok, de a hagyományos módon.  Semmi különleges praktika nem kell a vödrös savanyúsághoz. Nem kell megvárni, hogy az egyes...

Hónapokig elálló ételízesítő

Hónapokig elálló ételízesítő készítése házilag

Az idei időjárás nagyon nem kedvezett a zöldségféléknek. Már most az egekben az alapvető zöldségfélék ára is. Az agyon sózott és kemikáliákkal tartósított tartósított ételízesítőknek nem vagyok híve. A hónapokig elálló ételízesítő elkészítése egyszerű....

cukkinikrém készítése

Cukkinikrém készítése egyszerűen

A cukkinikrém készítése szinte gyerekjáték. Egyszerű gyors, fűszeres, zamatos, és bármilyen ropogtatnivalóhoz tökéletesen passzol. Az a jó cukkinikrémben, hogy tetszés szerint ízesíthetjük. Ha erősen szeretjük, tehetünk bele csípős paprikát. Bevallom én nem szeretem a...

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás