Gombapörkölt tejfölösen receptje

A gombapörkölt tejfölösen nagyon jó böjti étel. Egyszerű, gyors, egészséges és tapasztalatom szerint a gyerekek többsége is szereti. 

gombapörkölt tejfölösen

Bedi Istvánné küldte a receptet. A minél teljesebb ízélmény érdekében több féle gombát is használt a gombapörkölthöz. Tikgombát, tyúkgombát és szekfűgombát is használt. Mindezt még azzal is megfejelte, hogy tejföllel habarta be.

Gombapörkölt tejfölösen hozzávalói 4 főre

  • 1 evőkanál étolaj, vagy zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 50 dkg csiperkegomba, vagy többféle gomba vegyesen,
  • só,
  • bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csapott evőkanál finomliszt,
  • 3 teáskanál petrezselyem,
  • 250 g tejföl,
  • 1 teáskanál fűszerpaprika.

Elkészítése

  • egy serpenyőben felhevítjük az olajat,
  • hozzáadjuk a felaprított hagymát,
  • majd üvegesre pároljuk,
  • hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott gombákat, minél többfélét használunk, annál finomabb lesz a végeredmény,
  • szépen átpirítjuk,
  • jöhet fűszerezés,
  • a só, a bors és fokhagyam, ez akár el is mardahat, ha nem szeretjük,
  • tovább pirítjuk,
  • rászórjuk a lisztet,
  • jól összekeverjük,
  • adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet,
  • öntsük hozzá a tejfölt,
  • tovább főzzük addig, amíg szép selymes állagot kapunk,
  • szórjuk meg a fűszerpaprikával és alaposan keverjük el,
  • ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Főtt tésztával vagy házi készítésű nokedlivel tálaljuk. A tetejére szórhatunk még apróra vágott petrezselymet, ami nem csak a látvány miatt ajánlott.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Bedi Istvánnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük