Gombapörkölt tejfölösen receptje

A gombapörkölt tejfölösen nagyon jó böjti étel. Egyszerű, gyors, egészséges és tapasztalatom szerint a gyerekek többsége is szereti. 

gombapörkölt tejfölösen

Bedi Istvánné küldte a receptet. A minél teljesebb ízélmény érdekében több féle gombát is használt a gombapörkölthöz. Tikgombát, tyúkgombát és szekfűgombát is használt. Mindezt még azzal is megfejelte, hogy tejföllel habarta be.

Gombapörkölt tejfölösen hozzávalói 4 főre

  • 1 evőkanál étolaj, vagy zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 50 dkg csiperkegomba, vagy többféle gomba vegyesen,
  • só,
  • bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csapott evőkanál finomliszt,
  • 3 teáskanál petrezselyem,
  • 250 g tejföl,
  • 1 teáskanál fűszerpaprika.

Gombapörkölt tejfölösen elkészítése

  • egy serpenyőben felhevítjük az olajat,
  • hozzáadjuk a felaprított hagymát,
  • majd üvegesre pároljuk, 
  • hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott gombákat, minél többfélét használunk, annál finomabb lesz a végeredmény,
  • szépen átpirítjuk,
  • jöhet fűszerezés, 
  • a só, a bors és fokhagyam, ez akár el is mardahat, ha nem szeretjük, 
  • tovább pirítjuk, 
  • rászórjuk a lisztet,
  • jól összekeverjük, 
  • adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, 
  • öntsük hozzá a tejfölt,
  • tovább főzzük addig, amíg szép selymes állagot kapunk,
  • szórjuk meg a fűszerpaprikával és alaposan keverjük el, 
  • ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Főtt tésztával vagy házi készítésű nokedlivel tálaljuk. A tetejére szórhatunk még apróra vágott petrezselymet, ami nem csak a látvány miatt ajánlott.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Bedi Istvánnénak!

További gombás ételek

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás