Category: Zöldséges ételek

Zöldséges ételek

gömbcukkini töltve

Gömbcukkini töltve, kaporszósszal tálalva

A cukkinis receptek sorában egy újabb ínyencséget hoztam. A gömbcukkini töltve úgy készül, ahogy hosszúkás alakú cukkiniből is készíthetnénk. Különlegessége a gusztusos kinézetén túl az, hogy tálaláskor kaporszósszal is kerül mellé. Gömbcukkini töltve kaporszósszal...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 106
  • 6
  •  
  •  
Zöldparadicsom télire

Zöldparadicsom télire – savanyúság a be nem érő paradicsomokból

Nagyanyáink nem éltek olyan pazarló életet mint mi. Minden dobtak ki étel, sőt a be nem érő paradicsomok felhasználási módját is kitalálták. A zöldparadicsom télire kitűnő savanyúság lehet. Gyerekkoromban ez volt a kedvencem, Anyukám...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.7K
  • 29
  •  
  •  
Töltött cukkini maradék pörköltből

Töltött cukkini maradék pörköltből

Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem is mindig úgy tanítottak a szüleim, hogy ételt nem dobunk ki. Rendszeresen gyakorlom is. Ezért is örültem a töltött cukkini maradék pörköltből receptjének.  A cukkini...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 3
  •  
  •  

Savanyú paprika télire

A savanyú paprika az egyik legegyszerűbben elrakható savanyúság. A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik. Savanyú paprika Többféle paprika eltevési...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 822
  • 19
  •  
  •  
töltött cukkini lepény

Töltött cukkinis lepény

A töltött cukkinis lepény receptje a cukkini tócsni újragondolásából született. A finom csirkehús és a zöldséges lepény házasítása egy nagyon finom és laktató ételt eredményezett.  Töltött cukkinis lepény “Ötletadó….friss hozzávalókból, ízletes fogást ajánlok figyelmetekbe....

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 16
  •  
  •  
metélőpetrezselyem

Fűszernövény tartósítás – bevált házi módszerek

A nyár az ínyenceknek igazi kánaán, elég csak kimenni a kertbe vagy az erkélyre és már csipegethetünk egy kis friss, zamatos fűszert. A fűszernövény tartósítás nem ördöngösség, már is mutatom a legjobb módszereket! Fűszernövény...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 71
  • 9
  •  
  •  
paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam. Paradicsom aszalása Az aszalt vagy szárított...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 109
  • 4
  •  
  •  
Töltött karalábé

Töltött karalábé Irén módra

A karalábét sokan csak levesekbe használják, pedig ez az értékes zöldségünk sokkal többet érdemel ennél. Bagányné Irén saját maga termeli a karalábét, így sok ötlete van a felhasználására. A karalábés töltikéhez még a zsenge...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 10
  •  
  •  
Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol

Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol

Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol receptet osztott meg velünk olvasónk. A fenséges ízén túl az egyszerű elkészíthetősége is mellette szól.  Illésné Nagy Mária rengeteg kitűnő recepttel megajándékozott már bennünket. Ott van például a brokkolis-karfionos lasagne...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 1
  •  
  •  
Karalábés töltike receptje

Karalábés töltike a zsenge levelek felhasználásával

Akinek kertje van, sok egészséges zöldséget megtermel a családnak. És ha már ott a sok finomság, azokat fel is használja. Minél változatosabban és minél több részét felhasználva a vegyszermentes zöldségnek. Olvasónknál karalábés töltike készült,...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 7
  •  
  •  
spárga tejszínmártással

Spárga tejszínmártással

A spárga tejszínmártással önálló fogásként is fogyasztaható, de akár köretként is tálalhatjuk egy finom húsétel mellé. Kösnynű fogás, így nyár esti vacsorának kitűnő. A spárga fogyasztásnak nincs túl nagy hagyománya Magyarországon, de napjainkban már...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 9
  •  
  •  
rácbab

Rácbab, a tejfölös, húsos főétel

A zöldbab azon zöldségek közé tartozik, amit a világ legnagyobb területén ismernek és szeretnek. Magyarországon leginkább leves vagy főzelék készül belőle. A változatosság kedvéért most itt a rácbab receptje. Miért együnk zöldbabot? A zöldbab...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.2K
  • 51
  •  
  •  

Medvehagymás kocka receptje

Medvehagymás kocka receptet és fotót kaptunk Czirják Tímeától. A medvehagyma egészséges, fokhagyma ízű növény, ami csak kora tavasszal érhető el. Érdemes kihasználni ezt a rövid időszakot.   Medvehagymás kocka hozzávalói 55 dkg finomliszt, 3...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 10
  •  
  •  
Medvehagymás fűszervaj

Medvehagymás fűszervaj bazsalikommal

Medvehagymás fűszervaj készült bazsalikommal olvasónknál, kihasználva a rövid medvehagyma szezont. Szuper ötlet, érdemes elkészíteni ezt a receptet is! “Ötletadó…” – kezdte Illésné Nagy Mária az ajánlót. Aztán részletesen folytatta. “A medvehagyma szezonja idején, –...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 143
  • 11
  •  
  •  
gombapörkölt tejfölösen

Gombapörkölt tejfölösen receptje

A gombapörkölt tejfölösen nagyon jó böjti étel. Egyszerű, gyors, egészséges és tapasztalatom szerint a gyerekek többsége is szereti.  Bedi Istvánné küldte a receptet. A minél teljesebb ízélmény érdekében több féle gombát is használt a...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 9
  •  
  •  
röszti

Röszti, tócsni, lepcsánka és társai receptje

Nem igen van egyszerűbb étel, mint röszti, tócsni, … Hosszasan sorolhatnám a többi nevét is, ahogy az ország különböző részein hívják mindenki kedvenc krumlis ételét. Megkérdeztem az olvasókat, náluk hogy hívják és hogy készül....

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 10
  •  
  •  
brokkolis-karfiolos lasagne

Brokkolis-karfiolos lasagne

“Gondoltam egyet és elkészítettem. Nagyon finom lett, aki szereti a húsos-zöldséges rakott tésztákat, annak érdemes kipróbálni.” Ezekkel a szavakkal ajánlotta Illésné Nagy Mária a Brokkolis-karfiolos lasagne-t. Szó se róla, elég étvágygerjesztő. Brokkolis-karfiolos lasagne hozzávalói 1/2...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 1
  •  
  •  

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás