Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam.

paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása

Az aszalt vagy szárított paradicsom az olasz konyha fontos alapanyaga. Az üzletekben szárazon, celofanba csomagolva is kapható, de sokkal elterjedtebb az olívaolajos, fűszeres változat, üveges kiszerlésben.

De nézzük, hogy készül az aszalt paradicsom az olvasóknál a napon, illetve a sütőben!

Kettős Tímea: “Itt a meleg, lehet aszalni! Egy ruhaszárító, egy darab függöny-és indulhat a móka! alma, paradicsom, ha kész, megpróbálom a szilvát is! 

A napon történő alma aszalást már részletesen bemutattam fotókkal. Gyakorlatilag ugyanúgy készül a paradicsom is, de ehhez nem kell citrom.

Alapos mosás után a paradicsom okát kb. 3-5 mm vastag karikára szeltem a pardicsomot, ez 3-4 nap alatt száradt meg.”

Márványi Bánhidi Emese: “Én sütőben aszaltam, mert nem akartam maceralkodni a letakarásával. Ugyanis jönnek rá a legyek, és minden, ami repül, ha napon aszalod. A sütő ajtaját ki kell támasztani egy fakanállal és úgy kell szárítani 3 órán át. Fűszerezés után ment az üvegekbe, olajat rá és kész. Nagyon finom lett. Ezt tavaly tettem el, idén még nem tettem.”

Nagyon köszönöm Tímeának es Emesének a remek tippet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük