Paradicsom aszalása napon és sütőben

A paradicsom aszalása az elérhető árú aszalógépek korában nem nagy kihívás. De nagyanyáink régi bevált praktikáival sem bonyolult feladat. A napsugár ráadásul ingyen van! Olvasói bevált recepteket hoztam.

paradicsom aszalása

Paradicsom aszalása

Az aszalt vagy szárított paradicsom az olasz konyha fontos alapanyaga. Az üzletekben szárazon, celofanba csomagolva is kapható, de sokkal elterjedtebb az olívaolajos, fűszeres változat, üveges kiszerlésben.

De nézzük, hogy készül az aszalt paradicsom az olvasóknál a napon, illetve a sütőben!

Kettős Tímea: “Itt a meleg, lehet aszalni! Egy ruhaszárító, egy darab függöny-és indulhat a móka! alma, paradicsom, ha kész, megpróbálom a szilvát is! 

A napon történő alma aszalást már részletesen bemutattam fotókkal. Gyakorlatilag ugyanúgy készül a paradicsom is, de ehhez nem kell citrom.

Alapos mosás után a paradicsom okát kb. 3-5 mm vastag karikára szeltem a pardicsomot, ez 3-4 nap alatt száradt meg.”

Márványi Bánhidi Emese: “Én sütőben aszaltam, mert nem akartam maceralkodni a letakarásával. Ugyanis jönnek rá a legyek, és minden, ami repül, ha napon aszalod. A sütő ajtaját ki kell támasztani egy fakanállal és úgy kell szárítani 3 órán át. Fűszerezés után ment az üvegekbe, olajat rá és kész. Nagyon finom lett. Ezt tavaly tettem el, idén még nem tettem.”

Nagyon köszönöm Tímeának es Emesének a remek tippet!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 109
  • 4
  •  
  •  
  • 109
  •  
  • 4
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás