Category: Zöldséges ételek

Zöldséges ételek

Fenséges padlizsánkrém recept

A fenséges padlizsánkrém receptet ismét egy olvasónk szolgáltatja nekünk. A sült padlizsán üde íze nem kíván különösebb ízesítést, de tehetünk bele majonézt vagy akár mustárt is.  Padlizsánkrém receptje A padlizsán (Solanum melongena) a burgonyafélék...

Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol

Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol receptje

Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol receptet osztott meg velünk olvasónk. A fenséges ízén túl az egyszerű elkészíthetősége is mellette szól.  Zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiol receptje Illésné Nagy Mária rengeteg kitűnő recepttel megajándékozott már bennünket. Ott...

Fűszeres rizzsel töltött tökvirág

Fűszeres rizzsel töltött tökvirág

Fűszeres rizzsel töltött tökvirág említésekor egyáltalán nem zöldségeket beszélek. Ahogy a cukkininek, úgy a töknek is ehető, sőt kifejezetten finom a virága. Akár hússal, akár vegetáriánus módon készítjük, nem fogunk csalódást okozni vele a...

cukkinikrém leves tökmaggal tányéron

Póréhagymás cukkini krémleves receptje

A póréhagymás cukkini krémleves receptjét hosszabb leírni, mint elkészíteni. A kapros-citromos cukkini krémleves után érdemes ezt is elkészíteni. Bár az alapanyag ugyanaz, az ízesítésnek köszönhetően egész más ízélményt ad. Póréhagymás cukkini krémleves receptje A...

Gezemice lecsó Marika módra receptje

„Apukám gyerekkoromban sokszor készített ilyen lecsót, amit aztán a „kommunista szombat” alkalmával, gondosan elcsomagolva magával vitt a munkahelyére, ebéd gyanánt – munkatársai legnagyobb örömére! Elmaradhatatlan résztvevője volt a „Fradi kolbász”, amire gondolom sokan emlékeztek.”...