Póréhagymás cukkini krémleves
A póréhagymás cukkini krémleves receptjét hosszabb leírni, mint elkészíteni. A kapros-citromos cukkini krémleves után érdemes ezt is elkészíteni. Bár az alapanyag ugyanaz, az ízesítésnek köszönhetően egész más ízélményt ad.
A cukkini az utóbbi évek egyik nagy felfedezettje, szuper zöldsége. Gondozása rendkívül egyszerű. Bár terjedelmes növény, sok helyet elfoglal a kertben, de érdemes termeszteni, mert ha megfelelően gondozzuk, bőségesen terem. Termése pedig nagyon sokoldaúan felhasználható, vegetáriánus és húsos ételek egyaránt készülhetnek belőle. .
https://balkonada.hu/cimke/cukkini/
Póréhagymás cukkini krémleves hozzávalói
- egy fél szár póréhagyma,
- egy kisebb cukkini,
- vaj,
- egy kevéske zeller zöldje,
- 1/2 liter tejszín
- só,
- bors,
- pirított tökmag
Elkészítése
- megtisztítom és apró darabokra vágom a cukkinit (a gyenge cukkinit nem fontos meghámozni),
- megolvasztom a vajat és hozzáadom a cukkinit,
- sóval és borssal ízesítem,
- amikor puhára párolódott, akkor pépesítem,
- fél liter tejszínnel felöntöm,
- egyet rottyantok rajta és kész is.
🙂Pirított tökmaggal tálalom🙂
Nagyon köszönjük a recepetet Rendek-Forró Lídiának!